Posts

Showing posts from 2010
Image
Ya Allah .. keep us from this problem. keep us from torments, spare us from the punishment, O Allah, whatever happens .. we still love you, continue to love the Prophet, and continue to love the Ahlul Bait. And the Companions
Amin Ya rabbal Alamin.

Allah Humma Solli Ala Muhammad Wa AAli Muhammad

p/s: nervous

Surga Untukmu

Image
Assalamualaikum, Allah humma Solli Ala Muhammad Wa Aali Muhammad




Ana cuti2 ni beb..ana dok tngok gak la astro oasis..n ada satu cerita yg ana rasa best n bermakna..ni sinopsis cerita tu

Indosiar.com, Jakarta-Kepulangan Fahmi ke tanah air sangat ditunggu-tunggu oleh keluarga Kyai Hasan Al Habsyi. Selain karena Fahmi anak satu-satunya dari keluarga itu, dia juga merupakan kebanggaan keluarga kerana berjaya menyelesaikan biasiswa di Kaherah. Ia diharapkan bisa menjadi pengganti pesantren Al Muarofah yang dipimpin ayahnya.

Namun dalam perjalanan pulang menuju kampungnya, Fahmi bertemu dengan Halimah, seorang janda beranak 3 yang sedang diusir dari rumah kontrakannya. Halimah juga dikejar-kejar oleh rentenir, karena belum melunasi hutangnya. Fahmi akan menolong dan membawa Halimah dan anak-anaknya ke rumah. Terjadilah kegemparan dalam keluarga Kyai Hasan. Kyai Hasan menyuruh Fahmi memulangkan Halimah, namun Fahmi menolak kerana dia merasa wajib menolong dan menampungnya di pesantren.

Sang rent…

Krismas dan Cerita Mereka

Image
Kalau ikutkan kalendar masihi iaitu kalendar kuda yang kita guna selalu tu...25 disember ialah tarikh lahirnya Nabi Isa a.s iaitu salah seorang daripada 25 rasul yang patut kit kenal..and Gang2 kristian celebrate hari kelahiran nabi isa..sebab apa..maleh aku nk tulis...
tetapi hari krismas ni antara yang aku tunggu..pasai pa? haha..pasal byk movie2 best depa kat tayang kat tv...mostly genre magical christmas la kan lain la klau aku bukak HALLMARK CHANEL kan..mostly family christmas kt chanel tu..well ni antara movie2 krismas yang aku suka..













yeah!! movie2 ni wajib ditonton aku bila cuti bulan 12..even malaysia x de salji..aku still dapat feel cerita nie..hehe..MERRY X MAS...

p/s : saya still budak baik

Dari Akal Turun ke Hati

ALLAH HUMMA SOLLI ALA MUHAMMAD WA AALI MUHAMMAD

ketika ini aku hanya keseorangan
diam seribu bahasa..
tidak cerewet seperti sang cengkerik
ya..cengkerik gemar bersadiwara di malam hari
sama seperti manusia yang menyintakan duniawi semata-mata
Ya Allah..jauhkan aku dari segala maksiat itu

kedinginan malam ini membuatkan aku terfikir
terfikir tentang dosa-dosa lampau
mskipun baru memijak tanah ciptaan Allah S.W.T ini selama 22 tahun
tapi bila difikirkan semula terlalu banyak dosa yang telah aku lakukan
aku bersandar di hujung katil..
seribu satu keinsafan dan kesedihan mula muncul di hati
Ya Allah..AMpunkan segala dosa aku

Sejak mengenali mu...
diriku semakin dekat dengan Allah
Aku semakin sayang kepada hal itu
Biar apa fitnah dilemparkan
biar aku dihalang oleh mereka
aku tidak resah akan hal itu
kerna hal itu membuatkan aku lebih menyayangi mu
Ya Allah..limpahkan rahmat mu ke atas diriku dan keluargaku

pernah satu ketika aku pergi ke ceramah agama yang disampaikan oleh seorang ulama dari United Kingdom..bel…

Persinggahan Sebentar

Assalamualaikum..ALLAH HUMMA SOLLI ALA MUHAMMAD WA AALI MUHAMMAD.

Alhamdulillah,exam utk sem ni finaly over..penat gua perang bersenjatakan pen free dan buku jawapan yg x hensem.and jawapan yg gua bagi pun ada hensem n x hensem.hehe..janji lepas.ri last before last xam mmg best..disebabkan rum8 aku abeh awal so dia balik awal..than bilik aku mnjadi bilik gerakan bdk2 intaff..haha.ali,rasul,naim,man kecik..diorang je yg tggal so dep lepak bilik ku..study all out sampai x tido..(actually tido)..pastu g exam..dah abes exam kemas2 barang sampai bersin x hingat pnya..habuk byk beb..haih.penat2..than gua tros gerak gi kl dgn ali..dlm pkul 10.30...

so skrang ada kat kl..umah ali.ada wireless superb so boleh la aku update blog dgn jaya dan awesome.x g mna pun arini just ali bawak gi hutan kl..n baru aku tau..selama ni aku ingt kampung baru satu2 nya kampung kat kl ni..rupanya kt area kemensah pun ada..dkt dgn melawati(tempat yg agak elit)..kat situ mmg hutan siap ada air terjun lagi and port m…

Lagenda Budak Sihir..It All Ends Here

Image
well..apa yg aku nk citer tentang harry potter ye..bukan pasal farid kamil atau remy ishak..hehe


aku start layan harry potter bkn nye tngok movie dia tapi disebabkn aku dikenali dgn buku dia oleh sarimah ibrahim..wow artis promot harry potter kat aku..haha.actually bkn aku jumpa dia live tapi..dulu masa kecik2 kan ntv7 byk citer katun tiap sabtu dgn ahad samapi pkul dari pukul 8 sampai 12.30 kan...best time tu.bdk2 zaman skrang mna ada tngok katun kat ntv7 da..semua lyn astro ceria.and every gap utk kartun seterusnya dpt la tngok muka kak sarimah kita tngh pot pet pot pet..kdg2 tu adala contest utk bdk2..jwb quiz la apa la..mcm2 tp semua tu x mnarik minat aku utk join pun..apa yg pnting ialah katun (cardcaptor sakura,slam dunk,pe lagi...haa..byk la,x ingt do)..n one day ada satu kuiz ni klau kita menang dpt buku..n korang tau buku apa.haa..buku harry potter yob..tp time tu aku x tau harry potter tu apa..coz filem dia pun x wujud lagi.tapi da tiap2 mnggu sarimah dok promote kuiz dia dgn…

Fotografi menurut minda aku

Image
Assalamulaikum.

bagi aku fotografi its a kind of art..semua org boleh menghasilkan gambar yg terbaik dn cntik..x kisahla lu anak petani ke,anak cikgu ke mahupun anak kucing.apa yg perlu ada dlm fotogarafi ni ialah gmbar yg kreatif dan menceritakan sesuatu dan semua org kat dunia ni kreatif..tipulah seseorang itu jika dia kata "aku x kreatif"..wak lu.sbnar dia tu freatif cuma dia x sedar yg dia memeliki bakat itu..tapi..untuk menghasilkan gmbar yg lebih menarik..of cos la kna blaja kan..especially editing..ya editing sgt penting dlm fotografi kerna itu yg mnyerikan sesuatu gmba tersebut. dan sifu aku (lecturer ko-k fotografi) byk kali ingtkan aku..jgn segan utk mengambil gamba..kamu mesti berani..nmpk sesuatu yg menarik..shoot je tros.



aku x kisah klau ada org beli dslr kerna ianya trend masa kini( tngok org lain ada..aku pun nk jugak la)..beli la..xde masalah..tapi..bila da beli kamu mesti belajar utk mnghasilkan gmbar yg cantik.kamu org2 yg kaya ptot bersyukur mampu membeli k…

Akan Terus Berlalu

Image
masa sentiasa berjalan..dia x pnh tggu aku..
berjalan tnpa menghiraukan orang lain..
"kau lambat?..lantak kau la..sapa suruh lambat"

meeting pukul 9 tapi datang la pukul 8.45 ke
jgn datang pukul 10 plak..(budak2 kelab?!!!)
itu pencemran masa tau x..
oleh sebab perangai itu..ianya berlanjutan hingga sekarang..
x pernah menepati masa...

aku ni sangat teliti pada masa..
yen..jom klua pkul 10..
pkul 9.30 aku da siap n klua
tapi org yg mengajak klua tu..
hampa..tiada nmpk rupa mereka..
10.40 bru nmpk muka...

pernah aku bergaduh dgn ex aku sbb masa..
aku ajak klua pkul 2..dia pun setuju
aku ada kat depan rumah dia pkul 1.45..and aku tggu dia
dah pkul 2.10 x klua rmah lagi..
aku kol dia kata tngh siap..
da 2.20 ni..aku kol dia,dia kata kejap2..
and dah pukul 2.35..dia klua rumah..
pencemaran masa..perempuan pun x tepati masa..haih.
x tau la..


so..korang..sila tepati masa ok

p/s : saya suka dtg awal utk apa2 event..sbb saya budak baik.

nasheed dan rock..which one better?

Image
assalamualaikum..

exam 2 ari je lagi nk start..OMG..aku study pada tahap normal ja ni..blom sampei tahap xtreme..mood x brapa sampai lagi.sem lepas time study je mesti aku layan lagu..mostly slow rock,experimental.acoustic n nasheed.seminggu gak la aku layan lagu slow2..rum8 aku pun pelik..mna x nya slalu pasang lagu nk pecah tingkap je..of coz la lagu2 screamo dgn metal kan..suddenly aku dgr lagu2 melankolik mcm tu..haha..wind of change bebeh.

tapi sem ni aku ingt nk study sambil lyn lagu muzik keras..haha..agak2 boleh masuk x pe yg aku baca.haih..no worry..jom bereksperimen esok..klau x boleh we turn back to nasheed or something else yg x pecah gegendang telinga.huh..




so..which one is better during this time hah??....and i choose....x tau la.yg penting aku ngantuk...

25 tahun akan datang

Image
assalamualaikum, Allah Humma Solli Ala Muhammad Wa Ali Muhammad..

first of all..Selamat Hari Raya Aidiladha kepada umat Islam terutamanya Tentera Mahdi..ana mcm besala raya kat rumah tahun ni..just tengahari tu ana pegi kenduri dkt rumah mak sedara ana..oleh kerna dkt sgt..ana naik moto je pegi rumah mak sedara ana..
sekarang ni musim haji..of coz la kan.so..ana n family dok rumah tngok astro oasis, pastu chanel 111, chanel arab da..sebab umi n abi ana nk tngok khabar haji 2010..nk tngok perkembangan haji..hehe..so ana pun layan sekali la.best tngok org g haji..n ana baca paper tadi seramai 2.5 juta umat islam buat ibadat haji tahun ni..ish2..ramai beb. and ana ada bnda nk bgtau ni..2,3 ari lepas na pegi la tabung haji dkt jalan simpang kuala..nk masuk duit ckit dlm akaun n in the same time nk tuka alamat rumah dkt akaun ana tu..after selesai ana ckp dekat kerani yg handle urusan ana time tu.. "ha..kak..nk daftar utk nk buat haji sekali boleh?" kerani tu terdiam sekejap sambil…

Keheningan dan Kesunyian .

Assalamualaikum..

exam dkt uum dah ditangguhkan sampai 22hb ni..so ramai manusia dkt uum termasuk la beruk2 sekitar kawasan pun menghilangkan diri..cuti 2 minggu yaw!!! tapi aku??....aku still dkt uum ni..buat apa x tau, org lain balik, aku dok kat uum nie..haih.actually aku malas nk balik lagi..maybe nk dkt rya aji ni bru balik.so life kat kaci ni..hm..of coz bosan tapi connection intenet laju la weh..lepak bilik je.layn movie..curi note2 dkt learning care,curi solan past year dkt library...mcm2 la aku buat.bnda plg best..aku berjaya download 3 album dlm masa x sampai 2 jam..paramore,shiver, dgn bring me the horizon.haha...

skrang ni tngh dgr lagu train-soul sister...ingt pasni nk layan radio jap..hitz.fm le pe lagi.era fm pun dgr jugak...n aku nk citer 3 ari lepas pnya cerita..lawak dok cerita nie...hahaha..see x cerita lagi aku dh gelak. time tu aku lepak dkt dpp petro..botak ada..n aku pinjam beskal dia nk ronda2..mood petang tu best,,cahaya petang cantik pas hujan..aku pun start ka…

Kepulauan Kedah

Asslamualaikum, Allah Humma Solli ala Muhammad Wa ali Muhammad

Haish..pesta konvo baru je abis dan banyak masalah timbul...

1) hujan lebat tanpa henti selama 2 hari dekat kedah

2) banjir teruk

3) jalan terputus (jitra sampei alor star)

4)ari last konvo ditunda (maybe ke sem depan)

5) exam ditunda (last abeh exam 11/12/2010..DAMN!!!

tu antara masalah yg timbul..hm...bialah,hari esok siapa yang tahu..



p/s : penat dan ngantuk..masa untuk tengok movie..saya budak baik,sekian harap maklum.

hari yang berlalu enggak mahu dilihat

AllahHumma Solli Ala Muhammad Wa ali Muhammad

semalam..lepas abeh buat assgmen n solat zohor,aku tros g masjid uum..sampai je masjid aku amek wuduk n tros wat solat sunat tahyatul masjid..abeh smayang aku sandar kat dinding rilex2 kejap tngok anak2 pak arab main2 dpn aku..sorang anak pak arab tu nmpk aku asyik tngok diorang main..dia berenti main than dia senyum kat aku..aku terkesima kejap than aku senyum kat dia balik. pas2 budak tu sambung main balik..time tu aku da rasa sikit tenang dlm badan aku ni..da x serabut n panas mcm pagi tu.than aku amek al-quran..aku nmpk satu al-quran lama ni..cantik dan unik, patot la..al-quran dari china..ada terjemahan bahasa cina lagi. jam dah tunjuk pkul 1.30..jap lagi pkul 2.30 nk pegi bilik afat nk test nyanyi sbb mlm ni kitorang ada persembahan akustik dkt dewan Pusat budaya.aku set arini aku nk baca dalam 10 page je..aku pun baca la al-quran untuk menjauhkan setan2 yg ada dkt aku ni yg x abih2 dok panas kn hati aku..masa baca al-quran ada rasa s…

people killing people dying

bangun je tido..aku tngok hanset aku.."eh ada dua mesej" aku pun baca.."yen sila buat sekurang-kurng nya 4 page assgmen IO" kata man kecik..haih..yela2.aku pun tros bukak laptop..sementara nk tggu dekstop klua..aku teringat hal semalam..haih panas semalam x abih lagi kat badan aku..bengang sangat. aku x tau knapa..kes smlm bagi aku kes kecil tapi bila xde orang nk mengalah dia jadi macam pukimak kau babi anjing (sori) tau x..ingtkan lepas tido boleh la lupa..ni sama je. panas aku x hilang..aku dah xde mood dh nk lepak dgn siblings aku..serius aku xde mood..memang motherfucker btoi la.sumpah x best...

pas2 aku pun buat la assgmen..sendiri ok..xde copy paste. skrang ni da siap da..pagi tadi umi mesej dia surh aku relax..haih..penat la mcm nie.

P/S : pok tok dgn black..fuck you.saya budak baik dan bkan seorang pencuri helmet..sekian,harap maklum.

why why why???

assalamualaikum, allah humma solli ala muhammad, wa ali muhammad.

kenapa ana dituduh bajet bagus?
ana hanya mahu mempertahankan kebenaran,
tetapi...
ana dituduh bajet bagus oleh orang itu..
kenapa ana dituduh bajet bagus?
ana ingin membela diri yang tidak berdosa
tetapi..
ana dimarahi oleh orang itu..
kenapa ana dituduh bajet bagus?
ana hanya insan biasa yang ceria dan suka bercakap
tetapi..
ana dimalukan oleh orang itu
kenapa ana dituduh bajet bagus?
ana hanya mahu menyatakan ana x bersalah sekeras mungkin.

jawapannya kerana manusia yang mengejar duniawi tidak adil
dan yang lebih penting ALLAH tahu aku tidak bersalah dan tidak bajet bagus. Kerana Allah Maha Mengetahui dan Maha Adil.

p/s: Ya Allah, lindungilah aku daripada musibah dan ketidak adilan manusia.

Manusia tidak pernah adil tetapi Allah SWT maha adil

Asslamualaikum, Allah Humma Solli Ala Muhammad, Wa Ali Muhammad

Based on a true story..


there is one story, the story is very cruel and cheap. One day, a man accused of a sect of men of Ahlul Bait to take his property, he did not accuse him real bad, but the language seemed to accuse the man was taking his property. this is not fair. This innocent man trying to defend themselves with a soft section in the beginning and tried to explain everything very well, but the man was still ignorant, and innocent man was finally raised his voice in order to drop the ego of man. The accused man, still does not want peace, suddenly there is a nobleman came to reconcile the tension. and he was suddenly scolded innocent man and he say that this innocent man who seems nice and also some points that make no sense. because of this noble man does not want to be involved in this case. innocent man was taken to admit defeat and withdraw. This innocent man had invited men to meet with the owner of real prope…

Apakah ini Islam Zaman sekarang??

Image
Assalamualaikum,Allahhumma Solli Ala Muhammad, Wa Aali Muhammad.

cuba kamu semua tengok gambar2 ini..dn perhatikan betul2 setiap inci,sudut,tulisan.haih...dunia2

LOKASI : Of coz la Malaysia, negara Islam kan...........
SUMBER : http://sabahdaily.blogspot.com/2010/10/inikah-fesyen-islamik-1malaysia.html











dah tengok kan..haih.ana ni bukan la alim sangat tpi..klau golongan2 borjuis ni telah mempermainkan nama islam..ana jdi marah dan sedih. lihat saja..mereka menggunakn nama ISLAMIC FASHION..tapi bagaimana mungkin fesyen seorang islam terdedah dengan aurat sedangkan pemakaian dalam islam adalah mentup aurat sepenuhnya terutamanya muslimah..dan perkara ini bisa memburukkan nma ISLAM yang kita cintai..MASHAALLAH.Kamu golongan borjuis ini tidk layak menggunakan nama Islam..

Ya Imam Mahdi sesungguhnya aku menunggu kedatangan Mu.

p/s : .........x kan dok senyap je kot JAKIM.

EID...

hari ini raya keenam and aku baru nk update segala criter ttg raya...hehe..malas kan.Lantak la!!!!
as usual..raya kat kampung mmg best..suasana beraya dkt kampung x sama dgn raya dkt bandar..well.korang susa nk nmpk bdk2 riang ria jln2 depan rmh korang,naik basikal,naik motor sampai lapan org x pakai helmet..hehe..and mereka semua ada misi penting iaitu KUMPUL DUIT RAYA!!! yeah..itula misi kanak2 ribena pada raya pertama..hahih..best sgt.
Raya pertama hari jumaat..pagi2 gua bgn awal,mandi sunat aidilfitri,kelua je bilik air gua tngok family sedare gua dtg..tngh mkn ketupat dkt dapur..:wei..awainya hampa sampai"tnya aku dalam keadaan separuh bogel..."kami nk raya kat kampung ni thn ni..thats why kami sampai awai." oo..ok2.gua pun tros masuk bilik..sarung boxer brief raya gua baru beli..kira innerwear raya gua la..haha than tros pkai baju melatu..and thun ni gua x beli baju melayu baru..sbb baju thn lepas pkai 2,3 kali jak..so x nak membazir la...
dah siap gua tros cabut pe…

6th day of blessing ramadhan...

wei...skrang aku tngh pose..x ponteng lagi..gua kn bdk baik..dah seminggu posa and aku baru nk update puasa dkt cni.,haha.well..malas kn.
actually gua rasa bln ramadhan kali ni x de beza sgt dgn thn lepas..just gua da x mnyapu sampahh dkt baza da..haha.cool gile keje mcm tu....so kali ni gua berpeluang la bukak posa dgn bdk2 klab...everyday kot.smpai jemu tngok muka diorang..walawei..
bulan posa kali ni gua rasa mcm bz ckt..well..4 ur information skrang gua jadi presiden adhoc anak kedah..haha..gua pun xtau mcm mna blh jadi..keep on moving je la.
anyway...masa ilham sruh aku update blog ttg transtiti..baru gua terpikir nk buat..mna x nye sminggu pnya cerita..pnt btoi nk menaip..gua bkn obses pun dgn blog2 ni.gua kn malas...
xpe2..bila gua boring tahap gaban nak mampus..gua update blog ni yah...

p/s: sedang mnuju ke arah kebenaran...
serius gua malas..tp gua kna gak wei..gua kna update blog gak.haha
tp gua malas...malas yg amat.malas,malas,malas....

Pulang ke tanah air...

walawei hoi hoi..finally..gua da balik ke uum..hah.awal gile kan..padahal cuti pnjng lagi..10 july baru bukak sekm baru..tp gua da blk uum.bkn pe..actually aku ada training utk projek naik gunung 2 july nnt.best sgt..tp ada byk la plak mslh arini..coz 4 org je ada masa ari first trening nie..kejam kan!!haha...aku panjang wada dgn umi..lol!!! nk x nk kna carry on trening nie...so aku umi dgn wada..joging ptg tadi..dlm 3 round..mna panjang?? utk pengetahuan korang panjang tngh beradu dkt blk klab muamalat.haha..lps joging kitorang men badminton..hoho.best gak.keluar gak peluh yg terbeku dlm kulit selama beberapa bln nie.pas2 td bru pas mkn kat kedai dkt roundabot..tora baru smapai dgn family dia and kitorang mkn skali...tu la perjalanan arini..hari esok masih ada..

P/S : daripada 36 peserta tggal 25 je yg g projek...haiyo!!!

Walimatulurus dan makan bola

Image
first of all i would like to say thank u for nothing to everybody..and of coz thanks to tun dr. mahathir coz sudi baca blog saya nie (FAKE LA!!!)hehe...

well..kitaran hidup ini ialah -->

1. pagi2 gua da kna mara sbb bgn lewat bcoz we all smua nk g knduri kat tepeng..

2. aku ada 3 kenduri arini...kat taiping,dkt jabatan penjara and dkt langgar..yes of coz perut aku kenyng n aku balik rumah aku sakit dan tros pegi berak sebanyak 3 kali..satu kenduri satu berak..haha..bangang!!!

3.pkul 7.30 td ada game south korea vs. Greece and expect game ni seri sbb dua2 team terror..but Korea mnyerlah gile lah babi dlm game ni and diorang menang 2-0..pergh!! and smngat asia ada dlm diri aku nie haha...of cos la park ji sung ada score..second goal..mmg awesome la dia tu.


4. kejap lagi pkul 2.30 nk tngok england main plak...ye..saya sokong england dan untuk pengetahuan..saya x mnyokong argentina..full stop!!..haha..

so..aku nk rehat2 jap...pas2 nk g on tv pkul 2.30pagi buta nie...so see yah!!!

p/s: nammina…

Saat itu pun bermula

arini aku bgn 10.30pagi..kira awal la tu.hehe..tu pun mak gua gerak sbb dia nk gi rumah tok su aku dkt tandop..nk amik minyak apa entah..aku mengiyakan je la coz mamai lg time tu..tiba2 aku nekad nak ke tv tros...why2??haha..pasai mlm td aku x tngok konsert kick off world cup..ngantuk punya pasai..lgpun aku tau mesti ada ulangan..mls aku nk bejaga smpai 2,3 pagi.aku pun terus mnuju ke alam 805..tngok2 ada ulangan hehe..best2..yg tngh perfom time tu..juanes penyanyi mexico and of coz dia bwak lagu la camisa negra..my faveret tu...actually aku nk tggu shakira pefom and aku tau mesti dia pefom last skali..sbb dia yg bwak lagu official world cup..da 2 kali da sejak world cup 2006..maybe org suka suara dia yg stylo nk mampus..and lagu this ime for africa mmg sesuai utk dia..smentara nk tggu minah tu..aku g mandi dulu...da settle semua gua tngok balik tv..oh yeah..right time..shakira pnya pefomance skrang nie..meriah habis smpai gua pun nyanyi sama gak.haha...

***

lepas gua smayang jumaat..sm…

puisi tentang kawan

Image
ini fynn jamal..dia poetry yg awesome.





P/s : klau nak tau pasai fynn jamal ni cari dia kat facebook..

Persembahan muzik keras di jalanan...

Image
walawei hoi hoi..tanggal 6hb jun 2010..aku tlah pulang ke batu gajah..yeah.batu gajah is heaven.untuk apa aku pulang ke ba2 gjh??4 ur information...satu gig diadakn di batu gajha..walawei..batu gjh ada gig...haha.first time kot gua rasa...slalu kat ipoh je..haha.gig ni nma dia festival seni org muda...nma skema je.haha..fee nk masuk gig ni 25 hinggit..tp atas sbb gua ada link besar..masuk free je...klua je dari kete alip..da kdengaran bunyi sound check...band apa aku x tau..maybe cross 13th kot...and of course metal.ada dua stage satu outdoor satu indoor..tp organize bodo nk mampus..x yah la buat dua stage.ganggu...aku byk melepak dari join crowd kat gig nie..bcoz..entah la.mcm kureng ckit...n most of all mmbe2 aku pun byk mlepk dari join crowd..maybe da bosan.overall gig ni ok la..just band2 yg buat sound check amek masa smpi setengah jam...boring!!!! nk tggu diorang..huh!!! neway congrats to kill my bride..korang awesome..



serangan askar askar merah..

Image
ari sabtu 22/5/2010 aku pegi photo outting dkt sg.petani,firstly...aku x nk pg pun..tp memandangkan aku kebosanan dok rumah so aku decide nk pegi..dlm pkul 7.30 aku gerak dari rumah..n dlm pkul 8.30 aku smpai la sg.petani..aku sorang2 pun,x de membe just ada l sorang minah ni..lecturer politeknik arau..mekanikal tu.than aku lepaking dpn kfc sbb ctu port photog2 byk lepak while tggu mende tu start..tiba2 aku dgr ada orang panggil aku..aku pon cari pnya cari..rupanya DOn panggil aku..la dia pun ada ke..don nie staf uum kerja kat unik grafik uum..hehe.outting kali ni ramai gila nk dkt 200 org..gila!! ramai sgt ni...x pnh outting rmai2 cam gini..diorang provide group and masuk la mna group ko nak..aku dgn don n minah tu folo abg hairul..b.hairul ni staf uum gak,jurufoto uum..superb!! so..akitiviti pun start..snap itu ini dan mcm2 lagi.tp subjek x nmpk sgt..lagipun hujan ler...so berselindung la disebalik bangunan2 usang..yeah!!! dlm pkul 12.30 kitorang gi lunch dkt stsen ketapi...smbil2 t…
baru je abes main rakit kat sg. pahang anjuran UMp n KPT..penat and aku semakin gelap!!! dem!!! x suke x suke x suke....
anyway...gua dpt pengalamn yg cambest n cool coz this is the first time aku men rakit..aku n kelab kembara juga kelab kenu pegi sna 9hb mei...smpai 15hb..
gile weh..pahang sgt panas..hujan turun sekali dua je.so my skin sun burn gile lah babi...most of all semua pesrta itam especially BLACK yg semakin itam seperti negro turun pekan.actually bkn ari2 aku men rakit...only 1st day 3rd day and 4th day...and 4th day yg paling penat gile babi..nk dkt 12 jam aku men rakit.ada contest dlm aktiviti tu..t we all x mng apa2 pun...pg just nk enjoy...enjoy dan enjoy..

p/s: x saba nk naik transtiti 2hb julai nnt..see yah trans!!!
da lama x update blog nie...bukan apa..perasaan malas and mood exam suda mnguasai dri ini..haha.skrang ni tnggl satu paper je lagi..6hb nie.pas2 gua g berakit plak kat sungai pahang...hidup aku ni byk btul dgn aktiviti..sana sini.tp aku suka drpd aku dok bilik and x buat apa2.kan?kan?..

satu persatu member2 gua tggalkan UUM..coz diorang da abeh blaja kat cni..and kebanyakannye bebudak klab kembara..tp gua x risau..mcm mna pun kitorang jmpa gak nnt(konvo n projek)..except yg dok sabah.mcm pian..susa sgt nk jmpa.rindu dok kat pian..hehe.mcm mna pun..life must go on..

p/s: harap2 result sem ni membanggakan aku...

Akhirnya...Pergi jua.Jumpa Lagi Sahabat...

Image
Sahabat…mengapa kau pergi
Tinggal aku sendiri
Kau tahu ku tak sanggup

Sahabat…ingat lah kau slalu
Jadi yang terbaik
Walau kau tak disini lagi

Sahabat…aku rindu padamu
Datang walau sesaat
Ku ingin kan kau hadir

Aku disini dan menunggu
Diam tanpa dirimu
Kau tahu ku tak bisa
Beranjak terbang dan melayang
tanpa diri mu ku tak bisa dan kembalilah

Chapter one

Hari jumaat bersamaan 16hb april 2010..adalh ari first exam utk sem ni.aku kna jawab paper analisis risiko politik dan ekonomi.arghhh...x tension sgt.tp ada satu soalan aku x leh jwb padahal aku da hafal jawapan utk soalan tuh...bengang gila.tiba2 bole lupa plak...geram pun ada..npe la aku x pndai guna toyol time exam..bukan nye x bawak..d je dlm poket tp x pndai nk guna..(spe2 tlg ajar..hehe)..tp overall boleh la...goreng saja.after the exam aku boleh rileks sekejap coz ada gap 4 ari utk next exam nie...hrap2 bole buat.


p/s : aku x suke exam...

Di kala Keboringan Dan Kesunyian

Image
maka terciptalah sebuah lirik hampa yang x seberapa...

once upon a time..
u give me a fake hope but i dont realize it
u make me happy but now u make me sick of u..
u crush my heart with ur million words (how could u!!!)
i dont think i can accept this (no!!!!)

i dont want to cry because of u (no im not!!!)
i dont want to suicide because of u (no im not!!!)
i write this dark note because of u,
i hurt myself because of u

one day if im die(im promise!!!)
my blood will bleeding on ur white dress
and that time u will sorry for that
but dont worry to much..
its only hurt when i breath

this all lesson to me (this all lesson to me!!!)
lesson to me for loving u (Loving U!!!!)
the looser word is suitable for me
and the fucking word is matching for u...

lyrics by yen
11.45 am
CCT class
dkg 2/6
uum



p/s: emo is love...emo is dark jiwang

Yang Indah Hanya Sementara

Image
manusia dan harapan memang x boleh dipisahkan..
setiap hari celik mata je kita mengharapkan hari kita berjalan lancar.
Kita mengharap pada cuaca,
kita mengharap pada masa,
kita mengharap pada orang lain,
tapi..adakah yg kita harapkan tu semestinya yg terbaik untuk kita..

memang susah nak menilai hati manusia..
yang berniat baik..atau jahat
yang ikhlas..atau pun tidak
walaupun bertahun kita kenal, xkan mungkin kita tahu kesemua nya..
dan aku...masih mencari erti kehiduan sebenar...



P/S : sometimes i think i dont need "chenta hati" to make me feel like flying at the sky..

story about friend

Image
aku ada kawan...and aku syg sgt kat dia,dia byk ajar aku tentang life,byk org x suka dia..tp aku still syg dia.dia ckp mmg blagak n nak up saje tp aku still respek dia.dia byk ajar aku tntang dunia fotografi.ramai yg x tau kebaikan dia.but one day kami akan berpisah..aku sedih nk memikirkan tntang perpisahan.seriously aku x suka perpisahan even aku tau bnda tu lumrah kehidupan.erti sahabat lebih daripada cinta bagi aku.and friend is everything 4 me..KAWAN..aku harap kita still rapat even ko dah jauh pasni and lets fly together.



P/S : mesti korang nak tau dia ni laki ke perempuan..

hari ini dalam sejarah..

Image
Baru je abeh photography showcase,dua ari dkt foyer library uum.penat jgn citer la.haha..mcm2 bnda blaja arini..dpt nasihat dari pakar2.ada yg baik ada yg kurang..and aku trima je.aku sbnrnye xde apa pun nk tulis..sbb ngantuk.tp sblum tu aku nk tunjuk gmba projek 4 group chip..terbaik.

Kepenatan...

satu minggu yang sibuk bermula 25hb mac - 2hb april..apa yg bz nya..of cos la, 25hb sampai 29hb bz dgn kakuum(shoot gamba)..penat3.30hb mac shoot gamba utk dinner ECOSA dkt star hill hotel alor star..penat3..1hb april pergi putrajaya utk majlis watikah perlantikan profesor negara dimna aku jumpa prof. mustafa ishak..beliau dilantik jadi profesor negara.terkejut gak aku..hm....tp apakan daya, inilah sebuah kehidupan seorang mahasiswa yg memilih utk aktif di universiti..akademik?? tunggang langgang..haih penat3.

aku nak cerita pengalaman aku g kl arituh...kitorang tido kat kl international hotel. hotel dia agak mewah la..best3.n mlm tu aku dgn panjang makan kat warung blakang hotel tu..aku makan nasi lemak ayam pop (what the hell is that!!??)..n guest what...harga dia tujuh ringgit..agak terkejut jugak la..mahal nk mampus..sbb sblum ni aku mkn kat kl gak still ada kedai yg murah..'kl' is not a reason u should increase the food price..nsb baik la bileh claim...penat3..n lepas tuh…

sebuah kehidupan yg panjang..

hai kawan-kawan...
bz nak mampus aku minggu ni coz we the KEMBUUM are now prepair for our KAKUUM (karnival konvokesyen uum)and kelab kembara kali ni manage 1 malaysian nite run..tu je aktiviti nye and aku secara x langsung tolong black for the autoshow.penat sebab kna pergi byk tempat tp xpe, aku still enjoy..
actually before this aku ada minx jadi photographer for konsert alumni where bunkface and adibah noor will entertain the student..unfortunately ALUMNI and UNIFILM reject me and another 2 my friend..i really3 dissapointed...i dont know why.even we didnt ask for any payment they still dont want..
itu satu hal...lagi satu,no one of my friends x nak join tngok konsert tuh..whats wrong guys..aku pun x faham dgn diorang nie.bila entertain xde kat uum ni..mla la nak rebel..x sronok la,bosan la..than bila aku ajak tngok konsert nie where they just need to spent for 2 damn hours..they dont want.pelik la prangai korang..bila dah ada x nk plak..pungkok btoi.aku bengang pun ada.wahai sahabat..…

memori sebuah potret..

Image
hehe...i have a good news for myself..
one of my photo had been choose by unit grafik uum to put in their gallery this april..
i like...


this is the photo..

kunang kunang berterbangan di istana

bosan...


muzik...


layan...


tido...

actually aku bosan sgt arini..pg klas balik klas..pas2 da tatau nk wat apa2...
tngok movie?? konfom tetido punya..aku malas nk tido..x best.than time2 mcm ni layan lagu ar...

p/s: teringin nak ada istana mcm kat luar negara

KuGiRan...yeah!!!

Image
Tadi dlm pkul 7.30 time tuh aku ada kat court futsal lagi tngh siap2 nak balik kolej..thn tiba2 cik reza natasha tipon telefon bimbit aku.."yen..pkul 8.30 kitorang nak gi jamming,nak ikut x?"...aku pun tanp segan silu.."ok saja". Than aku pun tumpang la tasha..firstly aku ingat hunny join skali..tp dia x dpt ikut sbb ada keje..zai dgn tasha ada je ada time tuh.."mana man?" zai tnya.. " aku x sempat nak ajak..aku sampai bilik pun dlm pkul 8 td..mandi n smayang magrib..ngam2 pkul 8.30" and aku pn mengarut2 dgn mereka2 ketika itu...than kitorang sampai friendly studio(changlun je)..minum2..pas2 tros jamming.ang biasalah..klau endless memory x sah klau xde lagu screamo..first lagu kay dgn aris nyanyi lagu farisha,

than diorang invite aku nyanyi potret kehampaan..argghh!! lamanya x scream..so my style of scream da ilang ckit sbb sebelum ni aku ilang sore..tp not bad la time tuh..aku bole scream gak la.tp cam cibai.haha..pas2 diorang bwk lagu confusion…

Tribute To Avril Lavigne

Image
hoihoi..skrang ni aku layan balik lagu2 avril lavigne after bbrapa tahun i didnt heard her songs..nice!!
she is the one who i love when im 15...skrang aku coba2 dgr lagu dia balik..and aku boleh dgr album "let go" je u know song like complicated,im with you,nobody's fool,ehy,losing grip,mobile..after that album aku dah x leh accept dah bukan x blh tp kurang..shes very2 different now.tp aku still minat dia..hulala

Cubaan Pertama

this is my first post and im new in this blogging world...why i create this thing??
actually dah lama aku minat nak wat blog..but..bila surfing internet jek mesti x de perasaan langsung nk wat blog nih..
tp aku suka baca blog..seriously..especially time hujan.sbb aku rasa baca luahan seseorang masa hujan..ada feel tersendiri..aku pun tatau nape,dibantu pula dgn alunan muzik screamo,punk,metal dan hardcore..feel tu bertambah-tambah.hahaha..suka sangat.
sblm ni ada gak wat blog..tp just blog dari myspace..tu je la.ada la dalam 4 post..than aku da kurang main myspace..bnda tuh stop mcm tu jek...
and now skrang aku nk start balik buat blog...mohon tunjuk ajar..

THREE CHEERS FOR SWEET REVENGE

p/s: dlm mood mencari model untuk photoshoot..