Perjuangan Baru

ASSALAMULAIKUM DAN SOLAWAT

Muharram menjelma lagi...hari ni adalah hari ke dua Muharram..hujan turun tanpa henti di bumi kuala lumpur nie...tapi aku tidak hairan kalau hujan sentiasa turun pada bulan Muharram..adakah Bumi turut bersedih..adakah suruh alam juga turut bersedih pada tragedi bulan Muharram ini?

Yes..aku ada kat KL nie...cuba menghabiskan sisa2 hidup aku dekat sini..hehe.x de lah...actually aku nak tenang2 fikiran je kat cini..why KL?..adala..hehe. well..sebagai belia independant aku nak cuba benda2 baru..well dulu aeefi ada cakap aku suka buat benda orang lain x buat..hmm..actually x jugak..ramai je org buat bnda2 yg aku buat sekarang nie..just x nmpk depan mata. journey aku 3 arini dari jln duta..keramat..petaling jaya...Ampang..keramat semula..and malam ni aku nak balik Kedah da...cukup la 3 ari..ada byk lagi bnda aku nak settle kat uum tu...

Muharram tahun nie..hm..maybe aku terpaksa slow ckit..sebab nak abeh blaja da nie...x nak amek risiko sgt.hehe...macam ada benda yang x cukup la kali ni....x rasa macam tahun lepas..excited da makin kurang..xpe lah one day

Kamu..kamu jgn risau...whatever happen..ckit pun x hilang apa2.insyaallah.

p/s : labaikka ya Muharram.




Gerimis Di angkasa Tempiasnya hinnga ke tanah

Assalamualaikum

yeah..hujan non stop dekat uum nie...OMG!! adakah banjir seperti tahun lepas akan berulang..plis la..aku x nak tangguh exam da.nak abes cepat la....than nak praktikal..nak keje..nak duit sendiri..nak berkhidmat untuk imam zaman.dan bla bla bla...mati!!

Aku ada misi bila dah abeh exam nie...aku nak mlancong ke pi luar negara...tu janji aku dgn kawan2.lokasi? oho...rahsia..org yg aku sayang je tau mna aku nak pegi...

Aritu aku ada check pasal cruise dekat semenanjung..xla mahal tiket dia.bila tngok crita iru..buat aku nak porpose someone kat atas kapal..waktu malam.hahaha...cool pe..pastu jadi mcm titanic kaannzzz...tu dia!!!

p/s : petaling jaya.aku ok.

Caravian Of Pride

the annihilation
has written our names and death with the shroud of pride
we wander in the desert surrounded by optical illusion
we are nothing but a hiding covered by the sand
look at him,
a lonely man,
in the middle of a massacre which tortures his eyes
his strenght will be raised to the weapon
a lasting one who wanders towards the distant
so that he will become a shining light
a lonely man called al-hussain

Tersenyum Seperti Bintang

Assalamualaikum

Dah lama aku x rasa happy mcm ni weh..well segala bnda da dilepaskan!! aku rasa puas sangat...and aku da boleh senyum mcm biasa seperti 4 bulan sebelum nie...sumpah aku seronok sangat.Syukran Ya Allah.

Undur Diri

Assalamualaikum..

Aku dah amek keputusan untuk undur diri...rupanya aku da banyak buang masa aku untuk fikir segala-galanya untuk tersenyum...rupanya usaha tu x berguna langsung..HANCUR...PUNAH. so..mengundurkan diri adalah jalan yang terbaik..

tapi mcm mna pun as a muslim..aku dah penuhi dengan ilmu akhlak..so bila ada orang dalam masalah,kesusakahn dan memerlukan bantuan..aku kena tolong.sedaya upaya..walaupun orang-orang yang aku tolong tu...hmm...tuhan je tahu.

Lepas balik dari KL..macam 2aku blaja walaupun sehari je...so nak kata this is new me pun..x jugak ..sebab aku orang yang sama,pemikiran yang sama,berideologi yang sama,ada pegangan yang sama.

sumpah aku x tipu..bila blaja pasal islam..segala masalah aaku..aku x terfikir langsung..aku just focus apa yang ustaz2 berleter depan aku..ilmu tu beb. Bila dah abis klas..time tu la aku akan jumpa ustaz..bersoal jawab dgn ustaz..mengadu masalah kat ustaz..segala nasihat ustaz yang menggunakan akal bukan hati..aku ambil seratus peratus.Syukran Ya Ustaz.

jadi marilah berhenti berharap..tapi jangan berhenti berharap pada puncak segala pengharapan.peace!!!

p/s: a fresh start for something new.

Warkah Terakhir

Dear Holly, I don't have much time. I don't mean literally, I mean you're out buying ice cream and you'll be home soon. But I have a feeling this is the last letter, because there is only one thing left to tell you. It isn't to go down memory lane or make you buy a lamp, you can take care of yourself without any help from me. It's to tell you how much you move me, how you changed me. You made me a man, by loving me Holly. And for that, I am eternally grateful... literally. If you can promise me anything, promise me that whenever you're sad, or unsure, or you lose complete faith, that you'll try to see yourself through my eyes. Thank you for the honor of being my wife. I'm a man with no regrets. How lucky am I. You made my life, Holly. But I'm just one chapter in yours. They'll be more. I promise. So here it comes, the big one. Don't be afraid to fall in love again. Watch out for that signal, when life as you know it ends. P.S. I will always love you

Apabila tiba masanya

Assalamualaikum dan salam ke atas mereka yang aku cintai, Muhammad Wa Aali Muhammad.

Dulu kecik2..memnag ada berangan benda2 ni semua...berangan untuk memiliki.tapi angan2 tu x serius hanya sekadar pelengkap masa2 zaman kanak2. Tapi tiba usia remaja...x terfikir lngsung untuk berangan memilikinya..yang ada hanya kecintaan dunia remaja semata-mata.Sehinggalah saat ini..benda tu datang..OMG!!..aku harus memikirkannya..penting..sudah tiba masa untuk aku memikirkannya..kerna untuk memerlukan semua tu dalam masa terdekat ini..hehe..mendelah aku merepek ni..skema cap ayam btoi..well...tu la akibatnya klau byk sangat baca blog bahasa sastera nie.

yeah...apa yg aku fikir sekarang nie ialah benda2 yang orang2 dewasa perlukan...

KERETA DAN RUMAH

aku dah mula jenguk2 benda2 ni kat internet,paper..and pernah sekali aku tngok rumah2 yang nak dijual dekat paper..semuanya harga 1 juta dan ke atas..haha awesome gila..x kan la aku nak tinggal kat rumah mcm tu..hehe.tapi tekejut gak..awat mahai sangat rumah2 ni..mmg rumah dah mahal ke skrang..damn,ptot la..tngok alamt kat iklan2 tu..kat kajang height,putra height,subang height,bukit antarabangsa, senang citer tu tmpat kawasan elit la..mmg x duduk la.hehe.if aku ada duit pun...aku akan beli rumah yang biasa2 je..perlu ke rumah besar2 mcm tu. keselesaan?rumah aku kecik tapi selesa je.hehe.....

Kereta?hm...kereta apa nak beli ek klau dah bekerjaya nanti...mungkin untuk awal2 ni aku akan pkai viva je..bayar bulan2 murah,minyak pun safe...bila kewangagn dah kukuh,dah ada anak bini..barula aku akan fikir kereta yang awesome cikit..macam CALDINA ke,MAZDA ke,FORD FIESTA ke..hehe.apa2 je lah..yang penting semua tu dapat permudhkan lagi ibadat aku kat yang MAHA ESA.

Peace,love Ahlul Bait

p/s : seronok berbicara dengan jasad tanpa roh nie...

Bila Pujangga berjanji...

Assalamulaikum..

janji...besar maknanya.janji itu bagi aku perkara yang suci..
once aku da janji..aku kena tunaikan...bertapa lambat dan susah sekalipun..aku mesti tunaikan.Sebab tu aku takut nak berjanji bnda yang aku x pasti aku boleh tunaikan.

Kalau aku tak tunaikan perkara yang aku da janji..beb..berdosa besaq gila kot.hidupbersama matiberduamilik fynn jamal..gamba2 yang aku akn tngok kalau bosan..hehe..so apa kena mngena dgn entry nie...sebab bila aku tngok gamba2 tu..automatik hati aku da berjanji..haaa...sudah!!!

ye aku x tipu...

x banyak g saya nak cakap...apa yang saya boleh tunaikan is..

akan jadi seorang ayah yang baik...


akan jadi seorang suami yang baik...


akan jadi pekerja yang baik...


heee....

p/s : kadang reply kadang x...mcm ni la..

please...pelis..pelis

Assalamualaikum

x perlu keliru..x perlu confuse
kerna saya ada untuk kamu.
sila senyum saja...sebab....
kamu tahu jawapannya...=)


this i promise you....

p/s : sayang...anje....

_________________________
I added cool smileys to this message... if you don't see them go to: http://e.exps.me

Lemah/Weak

Assalamualaikum

entah kenapa malam ni..hati aku lemah sangat.even malaysia menang dengan thailand 2-1..tapi hati n jiwa aku rasa lemah sangat. Aku try cari punca..tapi x jumpa...and aku x tau mna lagi nak luahkan kelemahan hati aku melainkan kat sini...

mna aku nak campak jiwa aku ini
mna aku nak campak hati aku ini
Aku hanya memerlukan Allah,Rasulullah dan Para Maksumin di saat ini..
sebab MEREKA saje yang boleh tolong aku...
doa,doa,doa...jangan pernah berhenti untuk berdoa.
itu prinsip aku...everywhere and anywhere.

banyak kesusahan yang melanda
tapi aku cuba hipokrit pada diri sendiri
"xde apa2 pun..saya ok je"
padahal..Allah je tahu.
macam biasa..aku x nak menyusahkan orang lain...

Ya SOHIBUZZAMAN...Al Ajal...semoga ENGKAU dapat membimbing ku.

mood : kosong

p/s: menanti dan terus menanti...