Posts

Showing posts from November, 2010

Lagenda Budak Sihir..It All Ends Here

Image
well..apa yg aku nk citer tentang harry potter ye..bukan pasal farid kamil atau remy ishak..hehe


aku start layan harry potter bkn nye tngok movie dia tapi disebabkn aku dikenali dgn buku dia oleh sarimah ibrahim..wow artis promot harry potter kat aku..haha.actually bkn aku jumpa dia live tapi..dulu masa kecik2 kan ntv7 byk citer katun tiap sabtu dgn ahad samapi pkul dari pukul 8 sampai 12.30 kan...best time tu.bdk2 zaman skrang mna ada tngok katun kat ntv7 da..semua lyn astro ceria.and every gap utk kartun seterusnya dpt la tngok muka kak sarimah kita tngh pot pet pot pet..kdg2 tu adala contest utk bdk2..jwb quiz la apa la..mcm2 tp semua tu x mnarik minat aku utk join pun..apa yg pnting ialah katun (cardcaptor sakura,slam dunk,pe lagi...haa..byk la,x ingt do)..n one day ada satu kuiz ni klau kita menang dpt buku..n korang tau buku apa.haa..buku harry potter yob..tp time tu aku x tau harry potter tu apa..coz filem dia pun x wujud lagi.tapi da tiap2 mnggu sarimah dok promote kuiz dia dgn…

Fotografi menurut minda aku

Image
Assalamulaikum.

bagi aku fotografi its a kind of art..semua org boleh menghasilkan gambar yg terbaik dn cntik..x kisahla lu anak petani ke,anak cikgu ke mahupun anak kucing.apa yg perlu ada dlm fotogarafi ni ialah gmbar yg kreatif dan menceritakan sesuatu dan semua org kat dunia ni kreatif..tipulah seseorang itu jika dia kata "aku x kreatif"..wak lu.sbnar dia tu freatif cuma dia x sedar yg dia memeliki bakat itu..tapi..untuk menghasilkan gmbar yg lebih menarik..of cos la kna blaja kan..especially editing..ya editing sgt penting dlm fotografi kerna itu yg mnyerikan sesuatu gmba tersebut. dan sifu aku (lecturer ko-k fotografi) byk kali ingtkan aku..jgn segan utk mengambil gamba..kamu mesti berani..nmpk sesuatu yg menarik..shoot je tros.



aku x kisah klau ada org beli dslr kerna ianya trend masa kini( tngok org lain ada..aku pun nk jugak la)..beli la..xde masalah..tapi..bila da beli kamu mesti belajar utk mnghasilkan gmbar yg cantik.kamu org2 yg kaya ptot bersyukur mampu membeli k…

Akan Terus Berlalu

Image
masa sentiasa berjalan..dia x pnh tggu aku..
berjalan tnpa menghiraukan orang lain..
"kau lambat?..lantak kau la..sapa suruh lambat"

meeting pukul 9 tapi datang la pukul 8.45 ke
jgn datang pukul 10 plak..(budak2 kelab?!!!)
itu pencemran masa tau x..
oleh sebab perangai itu..ianya berlanjutan hingga sekarang..
x pernah menepati masa...

aku ni sangat teliti pada masa..
yen..jom klua pkul 10..
pkul 9.30 aku da siap n klua
tapi org yg mengajak klua tu..
hampa..tiada nmpk rupa mereka..
10.40 bru nmpk muka...

pernah aku bergaduh dgn ex aku sbb masa..
aku ajak klua pkul 2..dia pun setuju
aku ada kat depan rumah dia pkul 1.45..and aku tggu dia
dah pkul 2.10 x klua rmah lagi..
aku kol dia kata tngh siap..
da 2.20 ni..aku kol dia,dia kata kejap2..
and dah pukul 2.35..dia klua rumah..
pencemaran masa..perempuan pun x tepati masa..haih.
x tau la..


so..korang..sila tepati masa ok

p/s : saya suka dtg awal utk apa2 event..sbb saya budak baik.

nasheed dan rock..which one better?

Image
assalamualaikum..

exam 2 ari je lagi nk start..OMG..aku study pada tahap normal ja ni..blom sampei tahap xtreme..mood x brapa sampai lagi.sem lepas time study je mesti aku layan lagu..mostly slow rock,experimental.acoustic n nasheed.seminggu gak la aku layan lagu slow2..rum8 aku pun pelik..mna x nya slalu pasang lagu nk pecah tingkap je..of coz la lagu2 screamo dgn metal kan..suddenly aku dgr lagu2 melankolik mcm tu..haha..wind of change bebeh.

tapi sem ni aku ingt nk study sambil lyn lagu muzik keras..haha..agak2 boleh masuk x pe yg aku baca.haih..no worry..jom bereksperimen esok..klau x boleh we turn back to nasheed or something else yg x pecah gegendang telinga.huh..




so..which one is better during this time hah??....and i choose....x tau la.yg penting aku ngantuk...

25 tahun akan datang

Image
assalamualaikum, Allah Humma Solli Ala Muhammad Wa Ali Muhammad..

first of all..Selamat Hari Raya Aidiladha kepada umat Islam terutamanya Tentera Mahdi..ana mcm besala raya kat rumah tahun ni..just tengahari tu ana pegi kenduri dkt rumah mak sedara ana..oleh kerna dkt sgt..ana naik moto je pegi rumah mak sedara ana..
sekarang ni musim haji..of coz la kan.so..ana n family dok rumah tngok astro oasis, pastu chanel 111, chanel arab da..sebab umi n abi ana nk tngok khabar haji 2010..nk tngok perkembangan haji..hehe..so ana pun layan sekali la.best tngok org g haji..n ana baca paper tadi seramai 2.5 juta umat islam buat ibadat haji tahun ni..ish2..ramai beb. and ana ada bnda nk bgtau ni..2,3 ari lepas na pegi la tabung haji dkt jalan simpang kuala..nk masuk duit ckit dlm akaun n in the same time nk tuka alamat rumah dkt akaun ana tu..after selesai ana ckp dekat kerani yg handle urusan ana time tu.. "ha..kak..nk daftar utk nk buat haji sekali boleh?" kerani tu terdiam sekejap sambil…

Keheningan dan Kesunyian .

Assalamualaikum..

exam dkt uum dah ditangguhkan sampai 22hb ni..so ramai manusia dkt uum termasuk la beruk2 sekitar kawasan pun menghilangkan diri..cuti 2 minggu yaw!!! tapi aku??....aku still dkt uum ni..buat apa x tau, org lain balik, aku dok kat uum nie..haih.actually aku malas nk balik lagi..maybe nk dkt rya aji ni bru balik.so life kat kaci ni..hm..of coz bosan tapi connection intenet laju la weh..lepak bilik je.layn movie..curi note2 dkt learning care,curi solan past year dkt library...mcm2 la aku buat.bnda plg best..aku berjaya download 3 album dlm masa x sampai 2 jam..paramore,shiver, dgn bring me the horizon.haha...

skrang ni tngh dgr lagu train-soul sister...ingt pasni nk layan radio jap..hitz.fm le pe lagi.era fm pun dgr jugak...n aku nk citer 3 ari lepas pnya cerita..lawak dok cerita nie...hahaha..see x cerita lagi aku dh gelak. time tu aku lepak dkt dpp petro..botak ada..n aku pinjam beskal dia nk ronda2..mood petang tu best,,cahaya petang cantik pas hujan..aku pun start ka…

Kepulauan Kedah

Asslamualaikum, Allah Humma Solli ala Muhammad Wa ali Muhammad

Haish..pesta konvo baru je abis dan banyak masalah timbul...

1) hujan lebat tanpa henti selama 2 hari dekat kedah

2) banjir teruk

3) jalan terputus (jitra sampei alor star)

4)ari last konvo ditunda (maybe ke sem depan)

5) exam ditunda (last abeh exam 11/12/2010..DAMN!!!

tu antara masalah yg timbul..hm...bialah,hari esok siapa yang tahu..



p/s : penat dan ngantuk..masa untuk tengok movie..saya budak baik,sekian harap maklum.

hari yang berlalu enggak mahu dilihat

AllahHumma Solli Ala Muhammad Wa ali Muhammad

semalam..lepas abeh buat assgmen n solat zohor,aku tros g masjid uum..sampai je masjid aku amek wuduk n tros wat solat sunat tahyatul masjid..abeh smayang aku sandar kat dinding rilex2 kejap tngok anak2 pak arab main2 dpn aku..sorang anak pak arab tu nmpk aku asyik tngok diorang main..dia berenti main than dia senyum kat aku..aku terkesima kejap than aku senyum kat dia balik. pas2 budak tu sambung main balik..time tu aku da rasa sikit tenang dlm badan aku ni..da x serabut n panas mcm pagi tu.than aku amek al-quran..aku nmpk satu al-quran lama ni..cantik dan unik, patot la..al-quran dari china..ada terjemahan bahasa cina lagi. jam dah tunjuk pkul 1.30..jap lagi pkul 2.30 nk pegi bilik afat nk test nyanyi sbb mlm ni kitorang ada persembahan akustik dkt dewan Pusat budaya.aku set arini aku nk baca dalam 10 page je..aku pun baca la al-quran untuk menjauhkan setan2 yg ada dkt aku ni yg x abih2 dok panas kn hati aku..masa baca al-quran ada rasa s…