Chapter one

Hari jumaat bersamaan 16hb april 2010..adalh ari first exam utk sem ni.aku kna jawab paper analisis risiko politik dan ekonomi.arghhh...x tension sgt.tp ada satu soalan aku x leh jwb padahal aku da hafal jawapan utk soalan tuh...bengang gila.tiba2 bole lupa plak...geram pun ada..npe la aku x pndai guna toyol time exam..bukan nye x bawak..d je dlm poket tp x pndai nk guna..(spe2 tlg ajar..hehe)..tp overall boleh la...goreng saja.after the exam aku boleh rileks sekejap coz ada gap 4 ari utk next exam nie...hrap2 bole buat.


p/s : aku x suke exam...

Di kala Keboringan Dan Kesunyian

maka terciptalah sebuah lirik hampa yang x seberapa...

once upon a time..
u give me a fake hope but i dont realize it
u make me happy but now u make me sick of u..
u crush my heart with ur million words (how could u!!!)
i dont think i can accept this (no!!!!)

i dont want to cry because of u (no im not!!!)
i dont want to suicide because of u (no im not!!!)
i write this dark note because of u,
i hurt myself because of u

one day if im die(im promise!!!)
my blood will bleeding on ur white dress
and that time u will sorry for that
but dont worry to much..
its only hurt when i breath

this all lesson to me (this all lesson to me!!!)
lesson to me for loving u (Loving U!!!!)
the looser word is suitable for me
and the fucking word is matching for u...

lyrics by yen
11.45 am
CCT class
dkg 2/6
uum



p/s: emo is love...emo is dark jiwang

Yang Indah Hanya Sementara

manusia dan harapan memang x boleh dipisahkan..
setiap hari celik mata je kita mengharapkan hari kita berjalan lancar.
Kita mengharap pada cuaca,
kita mengharap pada masa,
kita mengharap pada orang lain,
tapi..adakah yg kita harapkan tu semestinya yg terbaik untuk kita..

memang susah nak menilai hati manusia..
yang berniat baik..atau jahat
yang ikhlas..atau pun tidak
walaupun bertahun kita kenal, xkan mungkin kita tahu kesemua nya..
dan aku...masih mencari erti kehiduan sebenar...



P/S : sometimes i think i dont need "chenta hati" to make me feel like flying at the sky..

story about friend

aku ada kawan...and aku syg sgt kat dia,dia byk ajar aku tentang life,byk org x suka dia..tp aku still syg dia.dia ckp mmg blagak n nak up saje tp aku still respek dia.dia byk ajar aku tntang dunia fotografi.ramai yg x tau kebaikan dia.but one day kami akan berpisah..aku sedih nk memikirkan tntang perpisahan.seriously aku x suka perpisahan even aku tau bnda tu lumrah kehidupan.erti sahabat lebih daripada cinta bagi aku.and friend is everything 4 me..KAWAN..aku harap kita still rapat even ko dah jauh pasni and lets fly together.



P/S : mesti korang nak tau dia ni laki ke perempuan..

hari ini dalam sejarah..

Baru je abeh photography showcase,dua ari dkt foyer library uum.penat jgn citer la.haha..mcm2 bnda blaja arini..dpt nasihat dari pakar2.ada yg baik ada yg kurang..and aku trima je.aku sbnrnye xde apa pun nk tulis..sbb ngantuk.tp sblum tu aku nk tunjuk gmba projek 4 group chip..terbaik.

Kepenatan...

satu minggu yang sibuk bermula 25hb mac - 2hb april..apa yg bz nya..of cos la, 25hb sampai 29hb bz dgn kakuum(shoot gamba)..penat3.30hb mac shoot gamba utk dinner ECOSA dkt star hill hotel alor star..penat3..1hb april pergi putrajaya utk majlis watikah perlantikan profesor negara dimna aku jumpa prof. mustafa ishak..beliau dilantik jadi profesor negara.terkejut gak aku..hm....tp apakan daya, inilah sebuah kehidupan seorang mahasiswa yg memilih utk aktif di universiti..akademik?? tunggang langgang..haih penat3.

aku nak cerita pengalaman aku g kl arituh...kitorang tido kat kl international hotel. hotel dia agak mewah la..best3.n mlm tu aku dgn panjang makan kat warung blakang hotel tu..aku makan nasi lemak ayam pop (what the hell is that!!??)..n guest what...harga dia tujuh ringgit..agak terkejut jugak la..mahal nk mampus..sbb sblum ni aku mkn kat kl gak still ada kedai yg murah..'kl' is not a reason u should increase the food price..nsb baik la bileh claim...penat3..n lepas tuh aku meletakkan harapan nak gi klcc for photoshoot session...aku panjang musa(srm) awek musa and other two uum student follow kitorang pegi..we choosed to jalan kaki nak pergi sana sbb nmpk klcc dari warung makan tuh mcm dekat je...n kitorang pun pegi jalan2..sebelum tu aku gak meletak harapan nk pergi kampung baru..aku tatau knapa nk pergi sgt tmpt tuh.nk dekat setengah jam kami still x sampai klcc walaupun depan mata je...kami pun jalan2 lagi n aku tunjuk pandai bajet tau jln kl ikut shortcut dkt satu kawasan kampung..kampung pindah x salah aku sbb ada surau tulis nma kampung tu dekat signboard..aku suka tmpat tuh..sbb ada unsur2 kampung even aku boleh nmpk klcc depan aku..u know what i mean kn.and guest what..masa kitorang jln2 area kmpung tuh..kitorang jumpa rumah yang selalu dibuat lokasi filem cerita remp-it dgn adnan sempit..ala rumah papan kaler biru tuh.so aku pun amek gamba depan rumah tu.da sejam belalu kitorang still x sampai klcc lagi even betul2 dah depan mata just kna halang dgn satu highway ni je..tiba2..lampu klcc padam and aku tngok jam dah pukul 12 mlm..tidak!! apalah guna nk shoot tanpa lampu dari klcc tu..so kami membatalkan hasrat nak pegi klcc n teros balik hotel..n sklai lagi aku tunjuk pandai cari shortcut nak balik hotel..haha.kata kembara..mmg gamble habis..tiba2 kitorang sampai kat satu kawasan kedai makan yg byk n panjang..kat mna ni?? and aku tngok signboard "KAmpung baru" wow!! aku da sampai kampung baru..byk gile kedai mkn kat cni..n kawasan kampung dia mmg best..mmg meriah la kat cni..i love kampung baru.lepak2 jp kat citu aku tngok bdk2 lain da penat so kitorang pun decide blk hotel tros..dont belok2. time balik tu tiba2 hujan..nsb baik x lebat sgt..tp basah jugak la...pkul 1 kitorang sampai depan hotel aku dgn panjang minum2 teh warung depan hotel..panjang beli kuey teow basah..lapo even kiorang dh mkn nasik tujuh ringgit..haha..hm..satu pengalaman x leh dilupakan...