Posts

Showing posts from September, 2011

Syukran

KETIKA AKU BERUSAHA UNTUK MEMBETULKAN KEADAAN
KETIKA AKU BERUSAHA UNTUK MEMPERBAIKI KESEMUANYA
KETIKA AKU BERUSAHA UNTUK MENJADI YANG TERBAIK
KETIKA AKU BERUSAHA UNTUK MENJADI TERISTIMEWA
KETIKA AKU BERUSAHA UNTUK MEMBERIKAN SENYUMAN
KETIKA AKU BERUSAHA UNTUK MEMBAHAGIAKAN

KETIKA ITU KAMU....OH TUHAN

TERIMA KASIH CINTA.

SENYUM SAJA =)

Suddenly

Assalamualaikum n solawat

yeah...aku dah ada kat uum.actually da 2 ari kat cini..semalam aku and kawan2 pegi beraya rumah k-un dgn abg mie...abg mie baru lepas operated je..hmm..semoga cpt sembuh abg mie. than lepas tu kitorang x tau nak buat apa da...x tau nk pi mna...hilang arah tuju...jam pkul3..awal lagi nie...after bincang2 dgn yg lain2..so we all decide pegi jitra mall..pegi cuci mata dgn windows shopping.disebabkan tngh berjimat..coz aku xdpt ptptn lagi aku keluar dari jitra mall dgn tgn kosong.lepas tu we all pegi la makan dkt joe cendol..sampai2 je kat ctu..suddenly i saw my gangster..omg,omg..should i tun away,or keep doing macho.blur2...so aku yg lapa ni.tros hilang selera makan.why?why?why? jiwa kacau kot.hehe.aku tngok jam pukul 8..damn x smayang maaghrib lagi nie.aku pun pi la jumpa mamat kat kaunter bayar tu..tnya dia surau kat mna.hehe...pastu terus balik changlun..pe lagi karok..but ada yg pegi men boling.penat gila kot.

...............x tau nak crita apa..........otak …

Bulan dan Bintang..benarkah??

Image
Assalamualaikum n solawat..

aritu aku ada la carik2 artikel pasal kubah masjid...sebab kubah masjid ni antara bahagian masjid yang plaing penting dan yang paling menonjol.yang melambangkan seni bina islam..ini adalah fakta bila aku rujuk dekat laman web muzium sepanyol,yang dikatakan, semasa era islam berkembang..banyak bangunan direka bentuk berdasarkan seni bina islam...klau x caya boleh la pi melancong kat negara2 eropah..and masa jejak rasul baru2 ni yg buat kat eropah pun..depa tunjuk banyak bangunan2 berbentuk seni bina islam.awesome....and dekat malaysia belambak masjid dekat sini...seperti yang slalu kita tengok dekat hujung kubah masjid...pasti ada lambang bulan dan bintang, kat sini bukan aku nak cakap pasal kubah masjid...tapi ada la ckit..persoalan..adakah bulan dan bintang itu lambang islam????



tada...!!!!

kita dekat Malaysia sering menganggap simbol bulan dan bintang itu lambang islam...dulu time kecik2 boleh la aku nk terima bulat2 tanpa persoalkan..ni gua dah besar..…