Please get mad





Marah benor kamu ye. Tak apa lah. Marah la, saya tengok.






Suatu Hari Nanti

Suatu Hari Nanti
Aku mahu bawa kau bersama
Waktu itu, hanya  kita dan alam
























Hibernate

Salam,

Sejak aku bekerja,jarang-jarang sekali aku tidur lewat tapi 2,3 hari ni aku sering tidur lewat. Mata berat tapi ngantuknya tidak, mungkin aku terlalu fikir banyak benda dan otak ku bekerja. Aduh ini tak sihat.

Jam sekarang menunjukkan pukul 1.03am. Apa khabar agaknya dia.

Permulaan



Aku fikir tahun ini aku mahu menulis blog ini dengan lebih konsisten balik, sebab apa? sebab dah ramai orang tak menulis blog, kebanyakan yang aku tengok kali terakhir mereka menulis pada tahun 2012/2013. Jadi blog dah kembali menjadi biasa-biasa bukan lagi pilihan utama anak-anak muda untuk menulis, mungkin sebab kepelbagaian media sosial sekarang ini yang lebih menarik, jadi bagi aku, aku harus ambil peluang ini!! keep hispter bak kata orang putih.

Menulis dalam keadaan melankolik ini paling baik untuk aku, sebab waktu ini idea dari tuhan melimpah-limpah cuma mahu atau tidak aku gunakan kesempatan ini.

Mungkin itu sahaja untuk kali ini.



Tidak Mengapa



Biar tiada yang baca, sekurangnya aku puas menulis apa yang aku rasa.

Hanya kita dan sebuah mesin maya.







Fix it!






I promise you i will learn from my mistake




26/2/2017

Work in progress

Shalom,

Semua staff dah balik kerja, tinggal aku je sorang-sorang dekat office ni. So, plug in spotify la apa lagi kan, of course mendung-mendung macam ni aku akan pilih lagu-lagu yang agak melankolik untuk menenangkan jiwa. Muzik macam ni sangat sesuai bagi aku untuk waktu-waktu chill macam ni. Cakap soal muzik, pernah sorang staff cakap muzik macam aku dengar metal khususnya dah tak sesuai untuk mereka, dan aku rasa umur diorang baru lingkungan pertengahan 30-an so tak lah tua mana pun. Bagi aku pulak aku rasa aku tak berhenti mungkin untuk dengar-dengar lagu bergenrekan keras dan berat sebab dah sebati dengan aku, mana taknya aku dengar muzik macam ni since sekolah menengah maybe tu salah satu faktor ketidak mahuan aku untuk meninggalkan muzik macam ni. Mungkin juga staff yang lain ni zaman muda mereka lebih kepada mendengar lagu-lagu jazz atau rock kapak which is bukan lah muzik kegemaran aku. Jadi benda macam ni sangat subjektif masakan tidak lihat sajalah mereka yang menerbit atau mencipta lagu-lagu keras dan berat ada yang sudah mencecah 50 tahun, unik bukan. Jadi ketetapan umur ini bukan satu kayu ukur untuk menikmati genre tertentu.

now playing - Fix You, Coldplay


Kami Terpisah


8 purnama, tawa duka sepi
dihujung itu akhirnya kami terpisah
salah kami..
Bukan salah siapa-siapa

Gembira?
tipulah kalau aku gembira
Sedih?
tipulah kalau aku tak sedih

Redha,
Akan sampai tapi bukan sekarang
Seperti dia bukan mudah untuk dicari
cukup sifatnya

Kami terpisah
Tuhan
Kami terpisah


Zeera.
23/2/17