Posts

Showing posts from December, 2012

Kalam Untuk Langit Disember

Image
Im standing here in the sky of December,
With the blue and cloudy sky,
With the land there is dry,
The sun burning all of the land,
Turn the stone into the sand,
leave my world in pain,
Dear sunshine,
Would give of your time
to give the cloudy chance.
What should i do at least for a try to
make a piece of yours being snow of December?
Tell me...





Milik Bersama Aku Janji

Image
Aku buka jendela, angin kuat masuk bersama serpihan daun kering, ahh ini cilake, aku separuh bogel, sejuk dia bawa aku ke sakaratul maut. "sayang, baju you" dia mencampakkan baju kepada aku. "kalau you still nak rasa nikmat malam tadi pakai lah baju" aku hanya tersenyum nakal terkenang saat malam tadi. Dia menyarungkan segala pakain dia dari lingerie hinggalah windbreaker jenama North Face yang aku belikan untuk dia samasa bercuti di Seoul dulu. "hati-hati babe, jalan licin, salji tebal" dia memandangkan aku dan senyum sebelum menutup pintu rumah. Aku kembali keseorangan untuk pagi ini, kalau solat Subuh sempat lagi ni, aku mempercepatkan gerakan ku ke bilik air untuk mandi junub dan berwuduk. Solat selesai. Aku bersiap mahu ke pejabat dan aku sempat ke dapur sebelum keluar, aku lihat ada sandwich di atas meja bersama sekeping nota, "today bfast,  p/s : I LOVE YOU and Your D*** =P" aku tersenyum dan menggelengkan kepala, "nakal habaq hang&…

Terjun

Image
Terus terjun kalau kau nak terjun, jangan tukar matlamat, terjun sampai kau rasa inilah kebebasan, Jangan kata tidak sebab itu yang kau nak, ayuh terjun.




Bahan Bicara Unggas

Assalamualaikum

Hari ni gua nak menulis, gua tak kira sebab gua tak tahu nak buat apa sejak menjadi penganggur secara rasminya. hmm..tapi gua tak tahu nak cerita tentang apa sebenarnya. So gua akan menulis apa yang keluar dari kepala otak gua tanpa mengira batasan adat-adat melayu, dan adat resam negeri kedah darul padi.

Bila gua dapat tau yang masa gua dekat universiti ramai makwe-makwe yang bercakap tentang gua, even gua ni bukan lah seekers attention dekat UUM lagi-lagi gua bukan the most popular student among coursemate, tapi gua heran nak mampus walaupun gua tak heran apa yang terjadi sebab gua pernah menjadi topik perbualan makwe-makwe UUM. Untuk pengetahuan korang, penampilan gua dekat universiti sangat faking shit pada mulanya, bajet cool dressup satu badan dengan brand Jefferson. ahh kimak nya. Bila mood untuk dressup tu dah tak de gua mula dreesup seperti seorang "persona non grata" kadang-kadang pergi kuliah baju tak gosok, tapi gua ada perasaan malu macam siti nu…

Tentang Sesuatu : Qush Aamad Iran

"Qudo hafis"
"Qudo Hafis" jawab Ali

"weh Ali kau pandai cakap bahasa diorang ek?" tanya Jimi
"its call persian language honey..and ya..aku tau sikit-sikit je" jawab Ali

Mereka berdua pun mencari tempat duduk masing-masing 6B dan 6C dengan bantuan prmugari dari Mahan Air, Ali memilih untuk duduk di sebelah tingkap manakala Jimi disebelahnya dan sebelah Jimi masih kosong.
"kau rasa awek iran mana duduk sebelah aku?" tanya Jimi
"aku rasa ada la makcik tua mana-mana duduk sebelah kau"
"weh Ali kau jangan, awek iran ni lawa-lawa..." belum sempat Jimi habiskan ayat dia tiba-tiba seorang perempuan yang dreesup seakan-akan Yuna duduk disebelah Jimi, membuatkan Ali dan Jimi terdiam sebentar tanpa berkelip semata.

"lawanya ciptaan tuhan beb" kata Ali
"aku dah cakap Ali, aku yakin mesti ada wek duduk sebelah aku punya, lawa pulak tu, tapi dressup macam Yuna, kau sure ke ini orang iran"
 tiba-tiba gadis itu…

Mencari Sufi Mata Biru

Image
Assalamualaikum..

aku akan ke luar negara untuk beberapa hari, mungkin seminggu, mungkin sebulan, mungkin setahun..siapa tahu. Tujuan aku tak lain..hanya untuk bermusafir, dan untuk berkenalan dengan tuhan agar lebih rapat.

well...selamat tinggal untuk sementara. Jaga diri kalian baik-baik. Doakan aku. Kamu semua terbaik.

*peluk*

It feels like December

Assalamualaikum

December its about WINTER
December its about SNOW
December its about SANTA
December its about JOY
December its about LOVE

We Heart It,
I Heart You Sayang