Posts

Showing posts from January, 2012

Sebuah Karya Seorang Imam Ahlul Sunnah Wal Jamaah

Puisi Imam Syafie kepada Al-Hussain

Hatiku mengeluh, kerana hati manusia sedang merana ...
Kantuk tak lagi datang, gusar tidur membuatku pusing ... .
Wahai sesiapa yang akan menyampaikan pesanku kepada al-Husain, ...
Yang dibantai, meskipun tak berdosa ,..
Bajunya seakan-akan dicelup basah dengan warna merah ... .
Kini hatta pedang pun meratap, dan tombak menjerit ...
Dan kuda yang berlari meringkik, kini meratap ...
Bumi bergempa kerana keluarga Muhammad ...
Demi mereka, gunung-gunung yang kukuh nescaya akan meleleh ...
makhluk dilangit gugur, bintang-bintang gementar, ...
Wahai ilham dirobek, demikian juga hati! ...
Orang yang berselawat untuk dia yang diutus dari kalangan Bani Hasyim, ...
Dia juga memerangi anak-anaknya ... .
Duhai alangkah anehnya! ... .
Jika aku dianggap berdosa kerana cinta kepada keluarga Muhammad, ..
Maka aku tidak akan bertaubat dari dosaku itu ...

p/s : solawat ku kepada mu wahai muhammad wa aali muhammad tidak pernah putus sampai hembusan nafas terakhir.

HIJRAH itu AWESOME

GOODBYE MALAYSIA..WHATSUP BEIJING??!! NI HAO MA???

Yang indah itu bukan Kemewahan =)

Assalamualaikum Dan Solawat ke atas Muhammad Wa Aali Muhammad

Senyumlah ........................................................
Hidup akan menjadi lebih bahagia apabila masalah dan kesusahan dapat dihadapi dengan cara yang betul.

Hidangan Terbaik

Ada sepasang suami isteri kaya-raya yang pergi ke sebuah restoran mewah untuk merayakan ulang tahun pernikahan mereka .Kerana suatu urusan , mereka datang agak terlalu jauh malam ke restoran itu.Keadaan sudah sepi dan mereka merupakan satu-satunya tamu yang ada di tempat itu.Seorang pelayan menghampiri mereka dengan tergopoh-gopoh."Maaf tuan, sebenarnya restoran ini sudah tutup," terang pelayan itu."Tetapi kami baru sahaja datang," kata sang suami sambil tetap mengajak isterinya menuju salah satu tempat duduk."Semua makanan sudah habis, kecuali..."si pelayan berusaha menjelaskan keadaanya."Tidak ada masalah," jawab sang suami sambil membuka buku menu."Apakah kami boleh memesan ini?"tanyanya s…

Rapat Umum

Assalamualaikum dan solawat

WAh...tinggal satu paper je lagi...pastu abis blaja suda..perghh kejap je rasa..
hmmm..post ni x nak la ckp bnda touching2...mood x touching lagi..hehe.
tapi yg penting mood nak study tu dah xde...oh em gie...malas.
buat bnda lain boleh x...aigoo~ xpe lah..malas aku naka layan korang..

gel rambut = rm13
gunting rambut = rm8

abes duit aku!!!!

Jauh2...

assalamualaikum saudari...

dah ada boyfriend rupanya...hmm,tamo kacau dah la..
x suka kacau org dah ada boyfriend...hehe.
hm...ok babai.

*tut...tut...tut..(panggilan putus)

promise is janji

Assalamualaikum...

Aku da janji utk tidak bercakap tentang politik dlm blog indah aku ni...so aku terpksa menahan nafsu amarah aku terhadap pihak2 tertentu..supaya aku tidak memberi cacian dan carutan kepada petualang2 durjana.moga jadi pengajaran.

solawat...Muhammad wa aali Muhammad

p/s : saya budak baik

dead....

Aku yang mengejar bayang
Cinta kian terbiar
Terpendam kata tak terungkap selamanya

Pedihnya hanya aku yang merasa
Mahu memilikinya
Aku hanya hamba cinta

Bisik hatiku lepaskan dirinya
Sungguh aku tak bisa
Biarlah ku sendiri
Tanpa kasih di hati

Aku tak mampu pertahankan lagi
Cinta yang menyakiti
Biarlah aku pergi
Tiada hampa di hati

Pedihnya hanya aku yang merasa
Mahu memilikinya
Aku hanya hamba cinta

Bisik hatiku lepaskan dirinya
Sungguh aku tak bisa
Biarlah ku sendiri
Tanpa kasih di hati

Aku tak mampu pertahankan lagi
Cinta yang menyakiti
Biarlah aku pergi
Tiada hampa di hati

Aku yang mengejar bayang cinta

Mendap~

Image

Permanet Ink ~

Assalamualaikum...

Permanent ink adalah ink yang susah nak padam,
Permanent ink kena guna minyak tanah atau sama waktu dengannya
baru boleh hilang
Tapi Gua harap minyak tanah tu x wujud
jadi tak de sapa2 pun boleh padam permanent ink yang ada kat whiteboard
jangan sesekali!!!

BEGITU JUGA HARAPAN GUA DEKAT LU!!!!!

solawat~

P/S : sibuk study sampai lupa nak makan..ke duit dah xde.hahaha.ok x best.bye!!!

ni post happy-happy

Assalamualaikum

gua bersiaran di kafe YAB yg urban ala2 lim kok wing..gua baru je abes study and now nak rehat2 pala otak jap..da jam study 3 jam. malam ni gua happy sebab boleh focus study...haih ada org jauh tolong doa kan kot.aminn..subject gua malm ni teori2 politik dan gua baru je baca tentang teori politic from aristotle dan john locke..ohsemm siot.

study last minit ni..ada bagusnya..cuz semua yg kita baca serap masuk cepat je..but x cukup masa nak cover semua.tu je masalahnya.hehe..

macam entry2 lepas gua kalau nak dekat exam gua akan bagtau lagu apa yg gua layan...sem ni gua klau time study..gua akn layan lagu chistina perry dgn parachute..best2.music smooth je x serabut....

internet kat bilik aku ni...agak ohsemm sejak cuti ni.laju gak la...stakat nak download album...x yah tunggu satu hari..sikijap sja =)

thats all for tonite...sayang sangat sangap.

p/s : saya budak baik..and kamu pun baik juga =)

Tahniah

Assalamualaikum

Untungla boleh bahagia dengan fantash sekali...tahniah.Anda berjaya dengan cemerlang.

Debaran Malam Hari

Assalamualaikum dan solawat ke atas junjungan besar rasulullah dan ahli keluarganya..tanpa mereka islam tidak berkembang.

Malam nie..pergh..mencabar gila.even kafe dkt dgn bilik aku...tapi berpeluh gak la.serius shit. seram perut aku malam ni bila singgah kafe..macam-macam benda seram aku nmpk..pusing kiri nmpk,pusing kanan nmpk,pandang depan pun nampak..x senang duduk aku. nasib baik ada amah2 yang ohsemm.even depa buli aku.xpa la...

p/s : rasa kehilangan bila membe2 1 batch xde time exam2 ni.