Pulang ke tanah air...

walawei hoi hoi..finally..gua da balik ke uum..hah.awal gile kan..padahal cuti pnjng lagi..10 july baru bukak sekm baru..tp gua da blk uum.bkn pe..actually aku ada training utk projek naik gunung 2 july nnt.best sgt..tp ada byk la plak mslh arini..coz 4 org je ada masa ari first trening nie..kejam kan!!haha...aku panjang wada dgn umi..lol!!! nk x nk kna carry on trening nie...so aku umi dgn wada..joging ptg tadi..dlm 3 round..mna panjang?? utk pengetahuan korang panjang tngh beradu dkt blk klab muamalat.haha..lps joging kitorang men badminton..hoho.best gak.keluar gak peluh yg terbeku dlm kulit selama beberapa bln nie.pas2 td bru pas mkn kat kedai dkt roundabot..tora baru smapai dgn family dia and kitorang mkn skali...tu la perjalanan arini..hari esok masih ada..

P/S : daripada 36 peserta tggal 25 je yg g projek...haiyo!!!

Walimatulurus dan makan bola

first of all i would like to say thank u for nothing to everybody..and of coz thanks to tun dr. mahathir coz sudi baca blog saya nie (FAKE LA!!!)hehe...

well..kitaran hidup ini ialah -->

1. pagi2 gua da kna mara sbb bgn lewat bcoz we all smua nk g knduri kat tepeng..

2. aku ada 3 kenduri arini...kat taiping,dkt jabatan penjara and dkt langgar..yes of coz perut aku kenyng n aku balik rumah aku sakit dan tros pegi berak sebanyak 3 kali..satu kenduri satu berak..haha..bangang!!!

3.pkul 7.30 td ada game south korea vs. Greece and expect game ni seri sbb dua2 team terror..but Korea mnyerlah gile lah babi dlm game ni and diorang menang 2-0..pergh!! and smngat asia ada dlm diri aku nie haha...of cos la park ji sung ada score..second goal..mmg awesome la dia tu.


4. kejap lagi pkul 2.30 nk tngok england main plak...ye..saya sokong england dan untuk pengetahuan..saya x mnyokong argentina..full stop!!..haha..

so..aku nk rehat2 jap...pas2 nk g on tv pkul 2.30pagi buta nie...so see yah!!!

p/s: namminamma samarewa...this time for africa.

Saat itu pun bermula

arini aku bgn 10.30pagi..kira awal la tu.hehe..tu pun mak gua gerak sbb dia nk gi rumah tok su aku dkt tandop..nk amik minyak apa entah..aku mengiyakan je la coz mamai lg time tu..tiba2 aku nekad nak ke tv tros...why2??haha..pasai mlm td aku x tngok konsert kick off world cup..ngantuk punya pasai..lgpun aku tau mesti ada ulangan..mls aku nk bejaga smpai 2,3 pagi.aku pun terus mnuju ke alam 805..tngok2 ada ulangan hehe..best2..yg tngh perfom time tu..juanes penyanyi mexico and of coz dia bwak lagu la camisa negra..my faveret tu...actually aku nk tggu shakira pefom and aku tau mesti dia pefom last skali..sbb dia yg bwak lagu official world cup..da 2 kali da sejak world cup 2006..maybe org suka suara dia yg stylo nk mampus..and lagu this ime for africa mmg sesuai utk dia..smentara nk tggu minah tu..aku g mandi dulu...da settle semua gua tngok balik tv..oh yeah..right time..shakira pnya pefomance skrang nie..meriah habis smpai gua pun nyanyi sama gak.haha...

***

lepas gua smayang jumaat..smpai umah tros on9 fb..tngok isu semasa..wakaka..xde kna mngena fb dgn isu semasa..tp kadang2 tu ada gak bila sumone rite sumthing interest dkt wall diorang.pas2 tiba2 gua tringin nk tngok gmba kak fynn dgn suami dia tri..gua pun pegi la mnyelami dunia peri cenderawasih..hehe..tngok album hidup bersama mati berdua..gmba diorang cool gila..thats why aku suka tngok.hehe...pas2 aku pun mula mencari cari blog mereka2 yg aku rasa best..cari punya ari..ada la jumpa 2,3 org yg tulisan dia not bad la.aku suk baca pasl hidup org..seronok..and selalu aku akn baca dari entri mula2 sekali blogger tuh..sampai x larat n give up(klau byk sgt)..baru gua stop. Pas2 aku pn bukak la blog aku ni..konon2 nk update la..hehe.than aku tngok da ada tmbh sorang follower..aik sapa nie??ini satu kemajuan haha....chee-bye!! rupa-rupanya adik angkat kesayangan aku..azie.ho..and follower aku pun mnjadi seramai 3 org.hahaha..bila nk bertambah ni..

***

and sekarang ni gua bru je lepas tngok world cup td..mexico vs s.africa..first half boring..tp second half..pergh..best gila serangan bertubi2 olh dua2 pasukn..taihaule(skema je ayt ats nie..mampos la!!!) kputusan seri mexico 1 s. africa 1...sapa la bakal juara tahun nie..HARI ESOK SIAPA YANG TAHU...

haih tadi gua x ngantuk..skrang gua da ngantuk..n time to sleep bebeh..heeeeee.......

*senyum dan mata da berat*

p/s: esok gua ada 3 kenduri...makan!!!buncit!!!uuuyeah!!!

puisi tentang kawan

ini fynn jamal..dia poetry yg awesome.





P/s : klau nak tau pasai fynn jamal ni cari dia kat facebook..

Persembahan muzik keras di jalanan...


walawei hoi hoi..tanggal 6hb jun 2010..aku tlah pulang ke batu gajah..yeah.batu gajah is heaven.untuk apa aku pulang ke ba2 gjh??4 ur information...satu gig diadakn di batu gajha..walawei..batu gjh ada gig...haha.first time kot gua rasa...slalu kat ipoh je..haha.gig ni nma dia festival seni org muda...nma skema je.haha..fee nk masuk gig ni 25 hinggit..tp atas sbb gua ada link besar..masuk free je...klua je dari kete alip..da kdengaran bunyi sound check...band apa aku x tau..maybe cross 13th kot...and of course metal.ada dua stage satu outdoor satu indoor..tp organize bodo nk mampus..x yah la buat dua stage.ganggu...aku byk melepak dari join crowd kat gig nie..bcoz..entah la.mcm kureng ckit...n most of all mmbe2 aku pun byk mlepk dari join crowd..maybe da bosan.overall gig ni ok la..just band2 yg buat sound check amek masa smpi setengah jam...boring!!!! nk tggu diorang..huh!!! neway congrats to kill my bride..korang awesome..