Posts

Showing posts from July, 2011

Amalan yaww!!!

Assalamulaikum..solawat..

malam ni gua rasa x syok la tiba2...x senang duduk..hati rasa mcm x best...haih.maybe sebab bosan kot...tdi gua dapat msg dari nombo tak dikenali..dia tulis "salam..boleh knal x??"..dia anta pkul 8.15pm..tapi sebb kan gua baru perasan msg tu...pukul 11.30 baru balas..,haha..gua tulis "lu sape ni?"...tapi still x de feedback...tu je gua nk criter...hehe.

ingat malam ni gua nak ceramah agama cikit la,boleh kan?boleh kan?...bulan ramadhan ni kita digalakkan membuat banyak amalan...betul kan..tapi kan..dalam byk2 amalan,apakah amal yang paling dimuliakan Allah SWT pada bulan Ramadhan?..haa..dlm pala otak u allz mesti byk jawapan kan...dan jawapan yg typical ialah..membaca al-quran,berzikir,byk berdoa,bersedekah..dan byk lagi la...hehe..meh kita baca apa yg rasulullah saw kata pada sahabatnya ketika mengajukan soalan macam nie..

bila ditanya soalan mcm tu oleh rasulullah saw kpada sahabat...antara jawapan yang diberi ialah.membaca al-quran..bila …

Selamat Hari Baru

Assalamualaikum n Solawat

Beberapa siri hidup aku telah pun difresh semula..dan kini ianya baru dan fresh yaww.tapi mcm mna pun..masih ada 2,3 benda dakwat lama masih tercalit kat siri hidup aku sebelum ini..sebab tu dakwat kekal..x boleh nak buang..org putih kata permanent ink.well..khalifah 12 sentiasa ada dalam hati aku..x pergi mana2 pun..dugaan besar and kecil dah aku lalu..tapi bnda2 tu still datang..tapi aku ok.senyum saja~

p/s : gua still syg lu...

Tidak Terkawal Emosi Bencana

loving you again is very impossible
cause i been hurt so much before
it;s all over.. you dead to me now
(i’m sorry i can’t love you again)
You mean no good to me
(i’m sorry you’re my memories)
Please be out of my head
I’m sorry you’re my memories..

No matter how much time that we have spent together
Or whatever things that we have said to each other
It all just a painful memory now
They all just fucking history
I never wanted it to be this way
But how could you said you love me while you don’t
You broke my heart into a thousand pieces


My love for you is already gone
Left it in a trash
Now i don’t have a heart anymore
You broke it good
You will be a part of my memories
A chapter of my life
Now i don’t care you anymore

I’m sorry i can’t love you again
I’m sorry you’re my memories


Now i will just let it be
And bury my heart to the ground
I don’t care about you anymore
Move on without you here

Titik Noktah

p/s : there's nothing to say..kuala lumpur,aku ok.

Permata Yang Dicari

Image
Assalamualaikum and solawat ala muhammad wa aali muhammad.

di akhir peperiksaan masa sem4..masa tngh study paper seminar diplomasi dan hubungan antarabangsa, aku diperkenalkan dgn sesuatu perkara yang cukup menyayat hati tetapi indah bai..sorang member aku telah menceritakan satu sejarah yang aku tidak pernah tahu..langsung tidak pernah dengar..dan juga aku diperkenalkan dengan seseorang dimana aku perlu menyintainya...

cuti sem 4..aku mula mencari sedikir demi sedikit..tetapi hampa..maklumat dan ilmu tidak banyak.tetapi aku tidak pernah mengalah

cuti sem 5..setelah diisi dengan pelbagai ilmu ketika berada di menara gading, aku berusaha sekali lagi mencari apa yg perlu aku ketahui..dan ketika itu aku menjumpai sedikit demi sedikit...merekalah permata yang di cari selama ini.

semoga Allah terus memberi aku kekuatan untuk terus menyintai sampai ke akhir hayat.

p/s : dah lama x ungkapkan bnda ini..saya budak baik.awesome.