Posts

Showing posts from December, 2011

My Ruangan

BLOG DA MACAM MYSPACE LA PULAK...ADA BACKGROUND BAGAI.HEHE.

Jiwa Lara..Lembut Saja

Kepada : pembeli bahan kimia

Assalamualaikum

saya x paksa...tapi saya mengharap yang terbaik.
dulu saya pernah cakap dekat kamu.
than..hilang kejap sebab penat tunggu lama-lama.
tapi sekarang saya dah ada balik
ternyata kamu juga yang dicari
teruk bukan perangai..maaf.
yang positif hanya disitu sahaja yang saya nampak.
tapi macam makin susah
tak tahu la ada cahaya atau tak kan
macam awal-awal saya cakap tadi
bukan mahu yng positif..tetapi tak mahu yang negatif.
sekarang waktu untuk mula pecah kepala
mungkin lagi susah untuk fikir semua tu
tak pe la..kayuh perlahan-lahan saja
ada ruang mungkin..sedikit sahaja?
saya ada senjata..nama senjata saya doa
saya selalu guna senjata saya setiap hari
itu saja yang mampu..moga dimakbulkan oleh puncak segala harapan.
jangan biar masa berlalu begitu sahaja
kelak siapa merana,siapa terseksa..tuhan saja yang tahu.

ikhlas : penjual bahan kimia

p/s : inspired by Gerard Butler letter to Hillary Swank.

2011-2012

Assalamualaikum

Lusa dah nak tahun baru da...x celebrate?oh..bukan dunia aku nak celebrate benda2 mcm nie. even ada peluang..bagi aku x perlu lah kot.byk bnda lain boleh buat daripada sambut bnda2 camgini.

im still the same person...mungkin tahun depan im gonna be more mature kot..and next year will be a new step for me..Dunia pekerjaan.mudah-mudahan.

X lama lagi aku akan tinggalkan dunia mahasiswa..tapi semangat mahasiswa tu tetap ada.and aku sayang uum gila kot.hehe.environment kat sini still x boleh lawan kat mna2 universiti...we are the best.

ohsemm.

p/s : doa.doa.doa.

Goodbye for Now

Assalamualaikum, ya muslimin sollu ala muhammad wa aali muhammad.

Akhirnya..im gonna leave malaysia soon for a while. Nak ke mana? hehe...tempat di mana golongan2 tertentu saja yang dapt pergi atau erti kata lain..ziarah. punya la excited sampai aku mimpi pegi sana drive kreta je..padahal..jauh gedabak kot.

untuk malam/pagi ni...sampai disini sahaja.

*menurut perintah sikit-sikit =) x kan lupa

p/s: lesson to me

jeling jeling bidadari...hampa

Assalamualaikum dan solawat...

aku bersiaran di bilik aku...yeah yab...sekarang dah pukul 2.12 pagi.and aku dengar satu suara jantan yg sedang menyanyi lagu CINTA MUKA BUKU dengan penuh perasaan..lalu aku membaca ayat kursi..adakah ini satu gangguan...tapi mengapa suara lelaki, dan bunyi ni seolah2 di tepi telinga aku...nak ngintai kat tingkap..takut habaq kat ang..ok..time ni suara garau dah xde...penangan ayat kursi kot. hahahaha..macam tahi la orang ats bilik aku ni...felis la felis la.

Ohh..kondisi sekarang ini..hm..dah lama x nampak, nak jeling-jeling bidadari dari jauh pun x nampak ='( bagi mesej..konfem x balas..di facebook sajalah.tapi segan...hm...mcm tu x payah la.doa saja yang baik...dan senyum saja.

hei ohsemm!!!...do u hear me..im talking to u..yes u!!!! i will wait for ya...no matter what happen...(>_<)

p/s : curi picture..wat wallpaper..without permission..hei..do i care.

Gi Mamfuss =)

Image

Tangisan Kesetiaan Satria

When veils between worlds are lifted… will you hear me cry out your name?
Will you search for the voice that calls… for its beloved and burning flame
Will your forget that your suffering… a soul for this voice it became
So that each time it sought good deeds… your message it longed to enflame
Will you recall those who served you… is that not why to us you came?
O’ he who needs servants, please know… my need for you is just the samep/s : just settle ur work first...=) insyaallah i will wait.

Messy Gila kot...

Tiba-tiba rasa blog gua serabut gila....choii.

Jangan Kata Baginda Sedemikian!!!

Assalamulaikum dan solawat ke atas Rasulullah dan ahli keluarga yang suci...

Ada satu statemen yang yang berbunyi begini..
Ruginya orang handsome tak solat, Nabi Yusof yang handsome pun solat. Ruginya orang cantik tak solat, Saidatina Aisyah yang cantik pun solat. Ruginya orang kaya tak solat, Nabi Sulaiman yang kaya pun solat. Ruginya orang miskin tak solat,Nabi Muhammad yang miskin pun solat. Ruginya budak-budak tak solat, Hasan dan Husin budak pun solat. ...Disini aku nak mengaskan bahawa Rasulullah tidak miskin...aku marah sangat2 bila baca benda nie. aku ada hujah tersendiri pasai yang Rasulullah bukan orang miskin..haih..tapi mula2 aku nak bagitau..ada 3 jenis orang kaya..which is..

1) org kaya ni guna kekayaan utk diri sendiri >>> dunia berjaya akhirat hancur

2) org kaya ni guna kekayaan utk tolong mak ayah, adik-beradik,family, keluarga terdekat, diikuti anak yatim orang miskin, fakir >>> dunia berjaya akhirat pun berjaya - haaa ni baru betul

3) org ka…

3 makhluk tuhan menyedut srot srot

Assalamualaikum dan solawat ke atas Muhammad dan Keluarga Muhammad

Oh ye...semalam aku makan di kachi bersama si ohsemm dan si ohsemm lagi satu and aku makan nasi putih daging masak kicap..itu mrupakan pilihan backup kerna pada mulanya mahu makan nasi bujang..kata cikqa..patutlah kurus makan mcam tu je..ahh,pedulikan.

..kami adalh budak2 ohsemm sebab kami mempunyai penyakit yang sama pada malam itu...ya penyakit srot srot ataupun nama saintifik nya adalh selesema.masing-masing hidung tidak berfungsi dgn baik..sehingga si kila tidak dapat mengesan bau bauan disekeliling beliau..hanya dapat menghidu bau drakula sahaja. cikqa pula hidungya sedikt berfungsi menyebabkan beliau berjaya membeli sebotol bahan kimia dari aku kerana dapat hidu sedikit bau yang dihasilkan oleh bahan kimia tersebut.tidak lupa juga yang pasti suara kami..hm...malu nk cakap..macam anuar zain pun ada..suara kila da mcm hamid gurka..ok la tu..sore cikqa..hm..AR tompel u alls!!! thanks!!!

malam yang sungguh ohsemm.…

Penantian

Assalamualaikum

Tidak faham...meluat?bosan?..ya udah silakan.
Penat......................................................................................................haih..nak study la.

ALLAH HUMMA SOLLI ALA MUHAMMAD WA AALI MUHAMMAD WA AJJIL FARJAHUM

Mawar Tokyo

I swallow hard because I know
That what comes next will hurt
(You more than me)
I bite my lip to try to stop it from shaking
The teeth have broken the skin
And the blood tastes cold to me
After all those nights you kept me warm,
I'd hold my breath just to hear you sleep

I must admit I saw it coming,
The air between us had gotten harder yet to breathe.
I'd run away if I could help it,
But I can't remember to forget your face

You can say my heart has changed,
But it's my will you've beaten down
I'd kiss you now, but I fear my caustic tongue
Would only serve to salt your wounds

I must admit I saw it coming,
The air between us had gotten harder yet to breathe.
I'd run away if I could help it,
But I can't remember to forget your face

You are as beautiful as ever,
Yet I'm starting to resent your smile
Because it's killing me to say this,
But I'm dying inside to leave

It's a place we've never been,
It's a waste to keep it in
It means li…

Al - Tawheed

Assalamualaikum and solawat Ala Muhammad Wa Aali Muhammad

Mengapa manusia Tidak Mengenal Allah Dan Agama?

Ini Jawapan dia!!!

1. Ketika kita katakan yang manusia dpt mngenal Allah melalui bangunan sel atau atom, so bermakna hnya bagi org2 yg benar2 ingin beriman kepada Allah, tetapi bagi orang-orang yang tidak mempunyai perhatian yg sama skali thdapnya. Contoh......

Perhatikanlah tukang kayu yang membuat tangga tapi dia sendiri tidak pernah naik tangga kecuali untuk demo kat customer dia.

so dari contoh yang aku bagi tu dapt disimpulkan bahawa tanpa seseorang berhasrat utk mngetahui sesuatu hal atau mngambil manfaat darinya, jadi dia x kan jumpa dan x kan mngenali and x kan dapt manfaat apa2 pun dari apa yg dia buat. So samala macam orang2 yang nmpk tanda2 penciptaan allah secara teliti, namun depa x jugak  beriman kpada Allah..sebab just tngok tanda2nya semata. Dan boleh jadi seseorang itu mempunyai niat bukan untuk mngenal Allah. nauzubillahi minzalik.

*sedikit penerangan dari ustaz …

Rimas Dan Lemas

Assalamualaikum and Solawat Ala Muhammad Wa Aali Muhammad

2 hari yg x best dalam hidup aku..aku kena satu penyakit yang aku x suka tapi aku selalu kena..argh...yes..gelaran diberi adalah selsema. Hilang abeh semua deria rasa aku bila hidung tersumbat ni...pahit,manis.masin,masam semua jadi satu..which is tawaq.haih la...baru beli tisu satu bundle tadi..buat stok..ye la trok2 mcm ni sehari sekotak boleh habis nie.choiii...

Anyway..thanks to my gangster..Miss Aeefi Al-Ghazali (opposite girl)..sebab dia sudah membelikan sepapan dadah yang bernama ubat selsema...mmg kuat la kan penangan dia.tidoq x ingat apa dah...ThanxBABE!!  pi makan dengan dia tadi..langsung tak makan apa..diet la kunun. Guruh di langit semua orang tahu, guruh di perut siapa yang tahu.


One more thing...sekarang aku da jadi runner bahan kimia wooo...klau polis tau..mampus kena tangkap..so sapa2 yang baca nie plis jgn bgtau orang yang aku sekarang ni penjual minyak wangi a.k.a. plis la plis la...jgn promot kat sapa2...pl…

Memo

I am nobody..and i know.thanx.

Aishiteru

~I LOVE YOU SO MUCH!!!~

Owh...Hampir melakukan kerja gila.

Assalamualaikum...

memang aku suka tolong orang...aku tolong siapa-siapa je. but please...jangan ketika anda memerlukan bantuan aku, baru anda mencari aku dengan membuat suara rengetan manja..dan meninggalkan aku seperti karpet merah setelah bantuan terlaksana. zalim.

p/s : penat melayan karenah birokrasi manusia