Posts

Showing posts from March, 2013

Hidup ini penuh kemaluan

Assalamualaikum

Pagi tadi aku pergi interview, di sebuah syarikat yang bernama..rahsia.aku pergi lalui semua tu dengan jayanya dan ohsemm, sebab aku puas hati dengn interview tu ditambah pula receptionist dia adalah makwe yang sangat lawo. Balik saja dari interview aku rasa something yang sangat tak best..dan tiba-tiba aku dapat panggilan telefon..aku jawab..hmm.makwe. lepas kami bergayut aku letak telefon dan aku cari tempat nak bunuh diri, lalu aku bunuh diri dan sekarang aku adalah sekeping hantu yang kacak dan sedang update blog sambil air mata darah mengalir tanpa henti dan mempunyai muka yang kemerahan, aku kemaluan.

##hello encik azril, tahu kan hari ini ada interview utk jawatan ****** tapi kenapa tak datang lagi, ada masalah ke?##

p/s : aku salah masuk company rupanya..aku budak baik dan sekali lagi aku kemaluan.


Separa Tuhan

Assalamualaikum

Bila cakap pasal agama, ramai yang hebat..ya hebat. boleh saja lihat di facebook, twitter dan macam-macam lagi sosial media. kadang-kadang sedih (sedih la sangat..cliche, actually meluat) habaq hang bila ramai yang nak jadi separa tuhan so, Bagaimana wujudnya manusia separa tuhan?, well separa tuhan ni bukan demigod yang macam dalam cerita wrath of titan atau percy jackson tu, ini separa tuhan yang mana manusia yang belajar agama (yang belajar matematik pun ada gak) dan dia rasa dia sudah cukup berilmu untuk menentukan sesuatu hukum. Wah..bunyi hebat..ya hebat.

Ramai belia yang fresh grad dalam bidang apa-apa sahaja yang berakarkan agama islam ni begitu bersemangat untuk berdakwah, itu bagus, tapi...apa yang aku perasan ada diantara mereka yang menggunakan ilmu mereka ini untuk menjatuhkan orang lain. Mereka mengeluarkan dalil dan hadis..pom pang pom pang untuk menghukum seseorang yang dianggap tidak setaraf dengan mereka atau tidak ada ilmu seperti mereka. Rupanya si …

Ini Bukan Cobaan season 2.

Tiba-tiba makwe tu jerit dan bikin laki macho gua ni kaget..what happeng what happeng? and melihatkan ciri ciri makwe tu dah tak tetu arahgua terus buat keputusan yang makwe ni kena rasuk..ye..dia kena rasuk, and aku tak tau la jin apa yang dah syok kat makwe hijabster ni. brader ustaz tadi baca ayat apa entah..lagi menjerit makwe tu dia cakap

"SAKIT!!!"

haa..macam tu la bunyi dia. actually ni pengalaman ke berapa entah la aku tengok orang kena rasuk, macam-macam usaha dah brader brader dan akak akak kite buat untuk usir benda benda yang  tak best di mata gua. gua time tu steady berdiri dekat pintu bilik kecik tu sambil baca apa yang patut mana tau, bacaan gua ni bikin jin tu melecur sikit ke, bagi calar sikit pun gua dah bersyukur. tiba-tiba datang sorang fasi ni yang tua banyak daripada aku dan sedikit botak tengah menyuruh diorang semua lepaskan makwe yang kena rasuk tadi, aku macam what the fff....kalau lepas dia lari la. dah la malam, kalau dia lari masuk hutan mana na…