Posts

Showing posts from October, 2011

Pada 'DIA' kita datang,Pada 'DIA' kita pergi.

Assalamualaikum dan salam serta solawat ke atas junjungan besar Abal Qasim dan Keluarganya...

Hari ni aku baru saja kehilangan seorang sahabat even aku tak terlalu rapat tapi kami selalu jugak contact dekat facebook gurau, mengarut dekat facebook.well tu semua memori sekarang dia dah pergi buat selamanya.Shahrilen Shahrul Anuar aku kenal dia tahun 2009..time tu arwah jadi model photoshot.orangya cantik,baik,sporting..dan macam-macam lagi.

And baru-baru ni seorang kawan aku bagitau yang Lyn sakit Kanser and aku prasan badan dia mmg cekung gila makin kurus.

Tadi dalam pkul 1 member aku kol aku..dia bgtau Lyn dah meninggal..terkejut aku tapi hati aku sebelum ni memang dah rasa macam tu sebak,sedih macam-macam ada la sebab aku tau penderitaan dia sebelum ni. Lyn meninggal time tengah tido dekat rumah dia..haih.

Lyn..aku harap kau tenang-tenang saja di 'sana'..
aku akan doakan kau bahagia kat 'sana'
bersama orang2 yang baik.
KAN KU PEGANG ERAT MEMORI KAU DAN AKU.

*takziah u…

hakikat ini

Assalamualaikum dan solawat ke atas junjungan rasulullah saw dan keluarga.

BILA LELAKI BETUL2 SERIUS DALAM PERCINTAAN….

Kecantikan kamu diketepikan…keikhlasan kamu diutamakan... Apabila timbul orang ketiga, dia akan hilang akal dan sanggup berbuat apa saja untuk merebut kembali kekasihnya. si dia akan sentiasa menghantar sms..wlpan diblas..ini tnda si dia sentiasa memikirkan kamu…

Si dia sanggup menitiskan air mata demi kekasihnya.. Bukan semua lelaki anggup menitiskan air mata hanya untuk seorang perempuan.

Tidakkah kamu terharu melihat seorang lelaki yang sanggup menitiskan air mata demi kamu. Itu membuktikan cintanya begitu kuat buatmu.

Sentiasa menghiburkan hati kamu dikala gundah...

Sentiasa bersungguh melakukan sesuatu untuk kamu.. .Jangan kamu anggap teman lelakimu seorang yang kuat membebel Sekiranya setiap masa dia cuba memberi kamu nasihat.

Ingat, nasihat bermaksud mengingati. Jika sudah sayang, macam-macam akan kamu fikirkan termasuklah bimbang akan kehilanganya. Begitu juga jika …

Heart

Image
Jantung hati aku,muhammad nuqman.paksu rindu lu gila.rindu nk cium2.rindu nk gaduh2.rindu nk pakai kn pampers.

Langit itu

Image
Ketika ini aku keliru dgn situasi di hadapan aku.apa makna smua ni..aku x sanggup dah nk lalu bnda2 mcm ni..datang dan pegi.hai manusia,aku bukan patung.

Pura pura sibuk

Assalamualaikum

well...pesta konvo dah start.and bermulalah kesibukan tahap gaban aku nie...coz aku ni sekretariat konvo under aktiviti.perasmian pesta konvo itu hari mmg awesome la..and aku join perarakan utk aktiviti kami which is gempak xtreme zone...haha.dapat sambutan woo...bangga jugak la.

petang sebelum perasmian aku pegi la lepak dekat stadium..tngok2 apa depa buat..tiba2 aku nmpk member lama aku..terus aku jerit "wei noh...!!" dia mcm terkejut nmpk aku...pastu terus we all salam2 macam celaka...and noh macam biasa la..suka carut2..haha.semua orang kat ctu pelik tngok ku rapat semacam je dgn noh...and semua mula terhegeh2 nak tau mcm mna aku knal noh.hehe....rahsia!!!!

masa aku lepak dgn dia...aku ckp la dekat noh.."weh..mlm nie ko nyanyi satu lagi nie boleh x?" "cakap je lagu apa ko nak aku main"..gua da senyum2..."lagu kotak hati..gua nak tuju kat x-girlfriend gua"hehehe...noh pun tumbuk2 aku.."oh ada2,orait xde hal" sambil2 tu …