Dunia Bawah Tanah-tribute to abang k-rol

Assalamualaikum n solawat ala muhammad wa aali muhammad

Sekarang tengah cuti panjang ya rabbi...aku x tau nk buat apa..kehidupan aku kat rumah bgn tido,breakfast,ngadap laptop(of coz facebook) lunch,tengok movie kat laptop sampai petang,maghrib pegi surau pas2 mkn malam,tngok tv or ngadap laptop..dah tngh malam masuk bilik..bukak radio..tutup lampu..and fall asleep...so itu kitaran hidup aku and bayangkan aku akan melalui bnda yg sama sampai bulan 9 except time bulan puasa nanti la..

Zaman aku mula berakal,mula mencari arah tuju,mula mencari tujuan hidup..iaitu remaja. well..zaman ni la aku mula dengar muzik2 keras..keras i mean x keras sgt la...more to punk rock actually..but i started dgr music sedikit keras ni when im sweet 14..time to anak D.O. tempat aku which is batu gajah..depa baru pindah kat ctu..AZAM n AZIM(kembar x hensem tapi perasan hensem)..depa yg mngenlkan aku pada music2 huru hara mcm nie..they introduce me to LINKIN PARK (album hybrid theory) and slipknot (x ingt album apa)..it was awesome that time..besala darah muda.pas2 masuk fom5...im crazy too avril lavigne..punk rock princess..time to avril baru 18..muda n cun..and aku dikenalkan dgn sum 41,all american reject.itu zaman kemuncak remaja aku where music is everything that time..yes nmpk slow kan org lain fom one da layan bnda cam gitu..hei!! lantak aku la!!!! ...penghujung tahun 2003 aevery day hitz.fm akan play lagu simple plan-perfect..pas2 aku jadi gile simple plan.zaman fom 4 aku mmg aku berkiblatkan simple plan..dari segi pemakaian..n mcm2 la..aku hafal semua lagu diorang..and beli kaset ori.time tu mp3 player xde lagi klau ada pun mahal.


penghujung tahun 2004 aku ada lepak dekat ipoh arade time tu..than ada sorang brother ni datang pagi flyers gig..gig? amende tu..??,,brother tu gelak je tngok rangai freak aku..than aku ingt lagi dia cakap kat aku.."ko ni fresh lagi nie..xpe aku explain"..brother tu pun explain kat aku..mcm2 dia explain..best time tu.than next week tu dia bawak aku pegi satu gig ni dekat ipoh..aku x ingt kat mna.kat satu dewan ni tapi x besa pun.x ramai orang sgt tapi quite ok la...than adala satu band ni naik pentas..they all introduce diri diorang as LOVE ME BUTCH..than diorang start main lagu..wargh..padat dan keras..muzik apa nie..jerit2 bukan main..crowd pun gile time tu..melompat.lari..huru hara abis...than abis diorang main aku g jumpa brother tu..aku tnya dia music apa tu...dia kata tu la HARDCORE.wooo...pas2 ada satu band ni naik pentas..diorang pun perkenalkan diri diorang as ONE BUCK SHORT..start diorang main je aku da tau genre diorang apa...of cos la pop punk..sebab aku familiar muzik punk mcm mna..time tu boleh la aku enjoy ckit2..X brani lagi time tu..well fresh lagi kan..pas2 ada la byk band main.tu la mcm mna aku dikenalkan dgn dunia gig..brother tu ada ckp kat aku..klau nk enjoy but relax punya gig..dtg la gig2 genre dia mcm akustik,indie,punk..klau nk meletop pala otak punya pegi gig metal..mmg aku x minat la metal time tu.

tu la serba sedikit mcm mna aku knal dunia bawah tanah..atupun underground..skrang depa da panggil indiependant..nanti gua sambung lagi..byk nk cerita nii..chow.

p/s: gig2 jugak...agama2 jugak.

Langit metropolitan


Kota raya..nmpk mejengkelkan,tp dsitulh sgalanya. Sgala mcm ragam dapat dilihat..sgala mcm keindahan dpt dilht.

Beberapa hari ini..keadaan x stabil,sgala mcm hal yg blaku antara kami.ada saja yg x kena..kesihatan aku makin trok.sejak smlm muntah2..tp xpe aku hdup lg.hati aku mnangis xde sapa yg tau..tp aku still ok,da biasa lalui sorang2.aku x tau apa yg bisa tjadi hari esok..

Mungkin ini harga yg perlu aku baya sbb amek ringan dlm stiap bnda.ya..apa yg bakal tjadi lepas ni bhagia atau sbaliknya aku redha.

Kiranya Kau memberi hukuman berat padaku tika di dunia,aku bemohon padamu ya rabbi kau jgn sesekali kau memberi hkuman kpda si dia..biar aku laluinya sndirian ya tuhanku.biarlah aku sndri yg mnangis jgn kau wujudkn tangisan yg sma pda org lain.hanya pada kau aku bermohon dan merayu ya Allah.

Islah

Assalamualaikum n solawat...

well..cepatnya masa berlalu...cepatnya dia cari pengganti....

...everything that happen is all my fault...i admit it...

This is a necessary price to pay because I do not appreciate something of value...

i dont think im such a looser...i just have my own way to manage myself and Islam...

But life must go on...we must receive it...we must take it...

BIsikan Syaiton

Lautan kematian ombak
Tenang pantai tiada terusik
Begitulah tasik hatiku
Sejak kehadiranmu

Betapa aku hargai
Anugerah syurga di dunia
Doa kudus aku panjatkan
Semoga dirahmati

Telahpun ku syukuri
Di dalam hidup ini
Cinta suci kurniaan Ilahi


Kejernihan wajahmu
Sempurna pada pandanganku
Kau kirana
Keturunan terpilih
Disanjung serta dihormati
Kau permata
Kesederhanaanmu
Mengecap kekayaan dunia
Kau mestika
Ketaqwaan dirimu
Itu yang merantai jiwaku

Bukan aku memuji
Apalagi memuja
Salahkahku kagumi… perhiasan duniawi

Bisikan nuraniku
Engkaulah pilihanku
Akanku pertahankan
Amanah suci ini

p/s: a chapter of my life

Catatan Akhir Sekolah

Assalamualaika Ya Aba Abdillah..
Solawat..

Catatan Akhir sekolah merupakan satu movie dari indonesia...yang mengisahkan sekumpulan remaja sekolah yng berada di tahun akhir..mereka telah create satu filem dokumentari sebagai tanda kenangan mereka di sekolah...terdapat pelbagai cabaran dan rintangan untuk mereka hasilkan dokumentari ini yang akan ditayangkan semasa hari pementasan seni sekolah mereka..setelah cabaran2 berjaya ereka tempuh...finally they made it.



bila tengok movie ni..teringat zaman2 nakal kat skola dulu..brapa kali gua kena rotan kat punggung and betis dgn ustaz najmi..brapa kali jumpa cikgu disiplin.haih..baiknya aku ni.tapi serius..zaman sekolah menengah was awesome time..time tu baru nk knal dunia..so mcm2 bnd baru kita nk cuba..except hisap rokok la..



masa gua form5..time tu hero habis...ada cikgu pj kitorang gelar klas kitorang 5 setan..walhal kitorang ni klas budak2 sains..budak2 pandai(pandai la sgt kn...haha).dia pggl mcm tu sebab we all time pj x pnh turun padang..baju pun x bawak.malas gila kot..sampai cikgu pj we all frust n thats why dia panggil 5 setan.cool kn nma tu.

and zaman gua fom6..zaman ni gua da dihormati oleh bdk2 skola gua.diorang respect la..kira gua ni mcm abg long...hehe.and time ni gua knal dgn kwan2 baru dari sekolah jiran..convent n smktiwa dan gua jugak dipengaruhi dgn cite catatan akhir sekolah ni..time ujung tahun before exam..cikgu2 da x masuk klas da.time masa free ni la aku n beberapa mmbe aku yg lain..wat video ni..awesome kot.tapi aku da hilang softcopy dia masa format pc itu hari.kecewa.tapi mmg best la video tu..

finally..i just wanna say..dont forget ur teenage school memory.because bila kmu da masuk universiti or kerja...persekitaran da berubah..well kmu lebih matang n x boleh nakal2 mcm dulu..and thats all.see yah!!!

p/s: gua nk kejaa!!!!!

3 purnama bersama

assalamualaikum n solawat...

well..da lama aku x post entry baru..sejak dua menjak ni da jadi malas sangat..slalu time nk exam gua akan rajin post bnda bukan2 dlm blog ni..but now..rasa malas gila.tapi sekrang tiba2 gua rasa rajin sgt nk memblogging nie.

tanggal 1.6.2011..gua pegi baksis(bakti siswa) anjuran uum(mpp)..besar-besaran.and sepatutnya gua pegi baksis dekat besut..but ada sebab2 tertentu gua pegi baksis kat jerai,kedah..mula2 gua ingt kat cni x best..and this is first time im joining baksis..what a wonderful fucking experience. sampai je kat kampung tu we all disambut oleh org kampung..ramai..siap ada bunga manggar lagi..kaget gak la mula2.than we all pegi dewan untuk dgr ucapan and pas2 penyerahan anak angkat...disebabkan nama gua last skali..gua adalah antara org yg terakhir dapat family angkat..and thank god..aku dpt family angkat skali dgn YB(budak klb kembara gak) ..n family angkat aku pun look nice and awesome la.

pas2 kami pun gerak ke rumah masing2..lupa nk bgtau nma kampung tu kampung pasir. sampai je rumah...kitorang sembang degan family angkat...mula2 aku pakat dgn yb nk pggl mak dgn ayah angkat kitorang abi dgn umi..tapi x jadi..kitorang panggil ayah shin dgn mak nah ja...

4 ari aku lepak dgn diorang..and ada mcm2 kami buat untuk baksis nie...gua malas nk cerita detail2.sebb tulang blakang gua sakit..kerna gua taip sambil meniarap..ahaks..hm..for the first time..gua x join projek pi naik gunung kali ni..ada la sebab2 tetentu...gua nk rest kaki gua ni in the same time nk membesa kan perot.hehe..budak2 klab kali ni naik gunung inas..kat semanggol depa kata..ye la kot.gud luck untuk depa yang start hiking ini hari....

n for u BABE...gonna miss u all the time.

p/s : himpunan sejuta belia...awesome!!!!