Posts

Showing posts from January, 2011

HERO TO ZERO

asslamualaikum

nak luah perasaan yg geram amat la sgt

as a student..tujuan kamu masuk U untuk belajar x yah la nk buat bising2.ur parents anta masuk U bukan suruh buat kecoh(mogok/demo) tapi suruh belajar,nnti interview kerja bukan nye orang tanya berapa kali korang buat kecoh kat universiti..nak tunjuk hero la konon ckp pasal hak mahasiswa..apa hak mahasiswa yang kamu nk perjuangkan tu.setakat pasal stiker kenderaan..please la..ko tu student lagi x yah la nk kecoh2 pasal transport,lu jln kaki pegi kelas suda,naik bas ke.isu sira? sape suruh lu x nak aktif dkt uum,pas2 kecoh la xde sira.be pastu ada hati nk berdebat dengan org 10 kali berilmu dari kamu,degree pun x lepas lagi..haih tolonglah.

Sana Sini..tak Tentu Hala

Assalamualaikum...

lately nie..kachi sejuk satu mcm when the nite arrive...sejuk mcm kat puncak gunung..x tau pasai pa.bebudak men futsal pun kecoh2 sejuk men futsal mlm2...haih.tnghari plak panas terik ya robbi...klau ada ABC depan aku 4 mangkuk aku boley kasi abis.mcm2 la dunia akhir zaman ni...is this a big sign for the end of the day? who know..

well..tadi aku g mkn dgn membe2 aku kat changlun..and as usual menu wajib aku air kosong dgn nasi koprat/bujang/ekonomi..and apa2 lah yg korang pggil..membe2 pun da tau da apa aku nk mkn masa order tadi..n masa mkn tadi..suddenly hhhhaaaahhh!!! oh our god..i saw her..she's here wif...oh man who's that..but i dont want to think about that and talk about that (ada sikit koyak la macha)..cuz i have a lot more trouble n problem to solve especially 24.3..haha.

sok aku ada projek dgn bebudak intaff..naik puncak thank you.aku jadi guide beb..so agak bangga la..puncak thank you ni satu bukit dkt dgn uum nie..ramai org x tau lokasi tmpat nie..…

Gadis

Image
Assalamualaikum

Allah Humma Solli Ala Muhammad Wa Aali Muhammad

Actually..aku admire gila kat budak nie, and aku x ingat bila aku pernah jumpa dia. tapi first time aku jumpa dia..aku dah catit baik punya dalam "buku nota"..haha. lepas aku jumpa dia masa first time dulu..aku dok cari2 gak la dia nie,aku tanya membe2 mna tau ada yang kenal,yang ada fb dia..tapi jawapan dia hampeh..sorang pun x tau,lama gak la aku cari dia ni. after a few month member fotografi gua don dgn wan ajak pi photoshoot model..tapi aku x pegi pun..sebab x sempat nak jumpa diorang..sok tu aku jumpa Don dekat ofis. Don cakap dia da tagged kat aku model yg depa shoot smealam. pas2 gua cari lab,gua pun bukak la facebook. bukak2 ja gambar tu..nah...gamba "gadis itu".aku ketuk2 meja dekat lab sampai budak sebelah gua jeling x puas hati. terus aku komen dekat citu..aku marah2 don.haha..don jadi mangsa. tiba2 model tu balas2 komen aku kat citu..aiyo malunya slpas beberapa siri pengakuan kat ctu.haha.

Pertemuan Yang Tidak Disangka

Assalamualaikum...

Arini dah ari keberapa aku training pun x ingt da...joging,sakit kaki,peluh mencurah-curah dan pelbagai kesengsaraan..nak naik gunung punya pasal.haih...x pa la..untuk kesihatan..why not berkorban sikit..

actually..training ni best..fun bila jumpa budak2 kelab nie..tension hilang.stress pun x...haha.mna x nya bila da jumpa budak2 gila nie...gelak selagi boleh..dunia ni..eh x..uum ni kami yang punya..awesome la.haha.

actually..lepas mkn mlm tadi kitorang da meeting cikit utk hari esok..n diorang suruh bdk2 yg baru sampai( aku x tau nk guna ayat apa untuk kes ni)perkenalkan diri even kitorang da kenal muka2 depa nie..lepas hasnan a.k.a pak lang..time 4 sheri introduce herself..aku dgr x dgr je la sbb da knal sheri tu..dia bgtau nma penuh dia.."nama penuh "SYARIFAH rafidah" dgr je nma dia aku tros mengangkat pala aku yg tngh tngok lantai than aku pandang dia dgn penuh interesting..dlm hati aku ckp "dia ni sharifah AL apa ek..al-habshi,al-attas,al-hu…

Lebih Baik Begini

Image
Assalamualaikum







Muslimah..u all look awesome with this.
Clarity of your face, perfect in my opinion
Not me praise, moreover worship, wrong for me? impressed ornament world?

p/s: saya nakal

Aku di mana mana

Image
Gua telah amek kputusan utk conteng dinding kat
Kola lumpur.haha.cantik kan..dan beseni.

KAMU

Image
Ku berjalan hingga bosan

Yang aku rasakan

Kali ini ku temukan

Artinya hadirmu


Kamu Sejukkan hatiku

Kamu Bintang dihatiku


Dan kamu disini

Saat dia telah pergi

Tak sanggup ku sendiri

Tanpamu disisiku



Ku akui ku terlahir

Untuk bersamamu

Takkan bisa ku berdiri

Tanpamu disini



Dan kamu disini

Saat dia telah pergi

Tak sanggup ku sendiri

Tanpamu disisiku


Kamu Kamu Sejukkan hatiku

Kamu Kamu Bintang dihatiku

1,2,3..kembali

weh..gua arini da balik uum..yeah!! awai gila kan...pasai gua ada training utk projek yong yap 12hb ni..so,gua kna balik awal la.yes...aku samapai2 uum ja semua x dak..sunyi ja pkp aka bilik kelab..rupa2nya budak2 ni jaga katering abg harun dkt kachi..hehe.asal training ja mesti kna jaga katering abg harun..xpa2..duit semua nie.

Itu dan Ini..Semua Jangan

I become more n more slow down now..slow down mende plak nie...???haa...before this aku ni budak2 duniawi..than aku cuba berubah sedikit demi sedikit nak jadi budak baik..blaja bahasa arab,n bnda2 yg sepatutnya..tapi atas desakan oleh certain people nk aku berenti atas sebab2 tertentu..blaja2 kat mna pun sama selagi x bertentang akal fikiran n religions.than aku terpaksa jadi budak duniawi balik.keja duit,hiburan melampau dan mcm2 lagi...aku rasa itu yg mereka mahu.aku dah pilih jalan akhirat..tapi depa takut.so..im BACK!!! become more dangerous than before...haha.

Screamo to0 nasheed...now i choose screamo back or in other words METAL.Sebab bagi depa dengaq lagu Metal x salah..dgr nasheed ada bahasa arab ni bahaya..rosak akhidah.ok fine...Ini yang kamu semua mahu...IM BACK!!!

p/s: DONT BLAME ME!!!!