hari yang berlalu enggak mahu dilihat

AllahHumma Solli Ala Muhammad Wa ali Muhammad

semalam..lepas abeh buat assgmen n solat zohor,aku tros g masjid uum..sampai je masjid aku amek wuduk n tros wat solat sunat tahyatul masjid..abeh smayang aku sandar kat dinding rilex2 kejap tngok anak2 pak arab main2 dpn aku..sorang anak pak arab tu nmpk aku asyik tngok diorang main..dia berenti main than dia senyum kat aku..aku terkesima kejap than aku senyum kat dia balik. pas2 budak tu sambung main balik..time tu aku da rasa sikit tenang dlm badan aku ni..da x serabut n panas mcm pagi tu.than aku amek al-quran..aku nmpk satu al-quran lama ni..cantik dan unik, patot la..al-quran dari china..ada terjemahan bahasa cina lagi. jam dah tunjuk pkul 1.30..jap lagi pkul 2.30 nk pegi bilik afat nk test nyanyi sbb mlm ni kitorang ada persembahan akustik dkt dewan Pusat budaya.aku set arini aku nk baca dalam 10 page je..aku pun baca la al-quran untuk menjauhkan setan2 yg ada dkt aku ni yg x abih2 dok panas kn hati aku..masa baca al-quran ada rasa sikit tenang..rasa lega sangat.tiba-tiba ada air menitik kat atas helaian al-quran..laa aku nangis ke.ish2..lap2 air mata nnt kantoi. dlm pkul 1.50 aku da abeh baca 10 page.aku pun benti..tiba2 ada orang tegur aku "knapa benti?" aku tngok belah kanan aku la..ustaz yus..aku pun salam dengan dia..and aku bgtau ustaz yang aku ada hal pkul 2 kejap lagi. tib2 ustaz kat aku "muka mcm lepas nangis je" ustaz yus mmg hampeh..hehe.."kusyuk baca al-quran haha".gile ar gua kelentong ustaz beb...pas2 aku pun sembang2 dgn ustaz dlm 10 minit mcm tu la..than aku minx izin untuk chow n bla ke bilik afat.

sampai bilik afat tros aku praktis lagu FACE DOWN..kasi btoi tune ckit..hehe. than afat n mer bawak jumpa sorang membe pempuan..nma dia paji..she will sing wif me tonite..dia nyanyi lagu jadikan aku yg kedua..by astrid.sedap lagu tu.than kitorang practica sama2...and pkul 3.30 ada rehearsal dkt dewan pbs.so..kitorang pun melalak la dlu..hehe.bawak 2 lagu kot.

pkul 5 aku pegi stadium..pun ada rehearsal pembukaan pesta konvo.haih..schedule aku penuh btoi arini..mlm ni plak da 2 bnda kna buat..nyanyi dgn meeting dgn biro aktiviti..haih..xpe yen..redah je.

masalah da selesai...ana da ok.ana da sihat,na da normal...dan ana budak baik.

Comments

Popular posts from this blog

Sebuah Satu Malam

Istiqarah Dengan Quran Dan Tasbih

Ini Kisah Aku : Gadis Russia, Aku Ok!!