25 tahun akan datang

assalamualaikum, Allah Humma Solli Ala Muhammad Wa Ali Muhammad..

first of all..Selamat Hari Raya Aidiladha kepada umat Islam terutamanya Tentera Mahdi..ana mcm besala raya kat rumah tahun ni..just tengahari tu ana pegi kenduri dkt rumah mak sedara ana..oleh kerna dkt sgt..ana naik moto je pegi rumah mak sedara ana..
sekarang ni musim haji..of coz la kan.so..ana n family dok rumah tngok astro oasis, pastu chanel 111, chanel arab da..sebab umi n abi ana nk tngok khabar haji 2010..nk tngok perkembangan haji..hehe..so ana pun layan sekali la.best tngok org g haji..n ana baca paper tadi seramai 2.5 juta umat islam buat ibadat haji tahun ni..ish2..ramai beb. and ana ada bnda nk bgtau ni..2,3 ari lepas na pegi la tabung haji dkt jalan simpang kuala..nk masuk duit ckit dlm akaun n in the same time nk tuka alamat rumah dkt akaun ana tu..after selesai ana ckp dekat kerani yg handle urusan ana time tu.. "ha..kak..nk daftar utk nk buat haji sekali boleh?" kerani tu terdiam sekejap sambil tngok ana termasuk pakcik berlebai umur dlm lingkungan 30-an menjling ke arah ana serta seorg anak dara di blakang pakcik tu..anak dia kot.."oo..nk dftar haji..boleh2" ..and dia bagi satu borang dkt ana..n ana pun isi form tu..sambil ana isi kakak tu ckp dekat org sebelah dia " baguih la muda2 dah daftar haji..nnt sng la ckit urusan tu" pas2 akak kerani sebelah tu ckp " ya la..nnt abeh belajaq kumpul duit, menikah pas2 boleh buat haji" ana hnya mamu tersenyum, pas2 ana ckp " kak..mmg la saya muda lagi kak,tp saya daftar arini pun,bkn nye esok saya boleh buat haji tros..haha..kna tunggu brapa tahun plak baru boleh buat,konfom time tu saya dah tua.." kakak2 tu pun gelak.than bila settle semua kerani tu ckp " ok..ikutkan maklumat cni,insyaallah 25 tahun lagi adik akan buat haji" than ana tnya "tu tabung haji yang tetapkan ke?" "haa..tabung haji yg tetapkn.." pas2 kerani tu lekat something dkt buku akaun aku..satu kertas warna hijau..tiba2 pakcik seblah aku tnya " bila boleh pi dik?".."dia tulis cni(kat kertas hijau tu) 2035 bang" "oo..bagus2 pelan2..insyaalah dpt pi" aku pun senyum je la time tu..tiba2..anak dara pakcik yang cun melecun tu pun senyum kat aku..ALLah..gugur jantung ana time tu..haha.. pas2 dia pun ikut ayah dia klua..haih..2035..time tu umr ana 47 tahun..sihat lagi kot.hehe..



P/s : ada budak2 klab n membe2 x balik cuti raya nie..apa la diorang buat kat uum tu.

Comments

Ilham Jamil said…
woh. serious kalau register skrg sah sah lagi 25 tahun. kalau register lagi lima tahun ntah bila kan. nak register jugak laa.
yep...25 tahun lagi.so daftar la cepat..tp akaun ko mesti ada sekurang2 rm1300..klau x silap aku la.hehe..insyaallah dpt pegi.
Ilham Jamil said…
memang lambat lagi la. awww.

^^

Popular posts from this blog

Sebuah Satu Malam

Istiqarah Dengan Quran Dan Tasbih

Ini Kisah Aku : Gadis Russia, Aku Ok!!